Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (30 augustus – 5 september)

© Holly Whitaker

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waarover we schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

cookii – “moonlight”

Het hyperpopproject cookii hult zich in een waas van anonimiteit, waardoor hun muziek nog een tikkeltje mysterieuzer klinkt. Wie er dus precies achter “moonlight” zit, weten we niet, maar dat we het nummer met zijn indiepopinvloeden in ons hart sloten, kunnen we na enkele luisterbeurten wel stellen. “moonlight” heeft iets melancholisch en roept lichte heimwee op naar avonden met een prachtige volle maan.

Fernie – “New Beginnings”

Binnen enkele weken verschijnt Aurora, het debuutalbum van de Braziliaans-Canadese zanger Fernie. In het verleden werd hij al gretig vergeleken met Frank Ocean en Daniel Caesar, maar we horen op “New Beginnings” ook genoeg eigenheid om op te vallen. Het sfeervolle r&b-nummer heeft een fijne gitaarlijn, die een extra vleugje vibes toevoegt aan het overtuigende geheel.

ĠENN – “Catalyst”

ĠENN heeft spannende maanden voor de boeg met een uitgebreide tour op de agenda, waarbij ze onder andere het voorprogramma van TV Priest verzorgen. Op het lichtjes beklemmende “Catalyst” horen we sterke postpunk, die dankzij de stem van Leona Farrugia nog verder naar binnen dringt. Het nummer is voor de band een oproep naar revolutie, waarbij je eerst jezelf moet bevrijden. Met dit nummer als soundtrack, kan dit ook zeker lukken.

Rachael Jenkins – “Allergy Season”

Rachael Jenkins kreeg al de zegen van grote meneer Bon Iver en ook wij sluiten de nieuwkomer heel graag in onze armen. “Allergy Season” straalt een gevoel van thuiskomen uit door de simplistische basismelodie, die verrijkt wordt met een arsenaal aan mooie elementen. Ook vocaal schiet Rachael Jenkins helemaal raak en kunnen we niet anders dan opgelucht ademhalen dat we deze zangeres ontdekt hebben. Wat een verrijking voor onze afspeellijst.

Farrah – “Band Aid”

De in Londen wonende Farrah is de volgende popact die we graag op je radar brengen. Haar nieuwe single “Band Aid” is een fijne kruisbestuiving van r&b en pop, maar bevat ook nog enkele invloeden uit traditionele muziek uit het Midden-Oosten. Haar aangename stemgeluid en sterke teksten zorgen in ieder geval niet voor verveling.

1787 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Catalyst - "Solace"

We weten niet wat er in het water van Sint-Niklaas zit, maar dat het zorgt voor muzikaal impulsen is een ding wat…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (29 maart - 4 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Future Islands - "Moonlight"

In de aanloop naar hun zesde studioalbum As Long As You Are liet Future Islands een derde single “Moonlight” op de wereld los. Net…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.