Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ultra Q – “Bowman”

© Alice Baxley

Na een wachttijd van ettelijke maanden keert Ultra Q terug met een nieuwe single, “Bowman”. De zanger van het rockende viertal uit Californië, Jakob Armstrong, is de zoon van niemand minder dan Green Day-frontman Billie Joe Armstrong. Big shoes to fill, maar de 22-jarige Jakob doet zijn achternaam eer aan en zet samen met bandleden Enzo Malaspina, Chris Malaspina en Kevin Judd een ijzersterk rocknummer neer.

Zeggen dat het nummer een meebrulgehalte à la “American Idiot” heeft, zou overdreven zijn, maar het bijtend gitaarwerk, de metronomische drumbeats en de sterke zang vormen samen wel een prima basis voor een aanstekelijk en dansbaar uptempo rocknummer. “Bowman” doet bijna denken aan een nummer van The Strokes of Arcade Fire uit de vroege jaren 2000 en dat kan alleen maar dienen als compliment. Armstrong zelf zegt over het nummer: ‘Tekstueel gaat het over hoe ik online relaties romantiseer en dat ik me, door de manier waarop ik opgroeide, meer verbonden voel met technologie dan met mensen’.

Het lied wordt visueel ondersteund door een videoclip waarin Noah Urrera, een vriend van de band, al glittertranen huilend door de canyons van Malibu rent, panisch vluchtend van God weet wat. De door Will Tooke en Zoe Hazlett geregisseerde clip laat je met meer vragen dan antwoorden achter, maar draagt wel bij aan de surrealistische en vage aard van het nummer.

Met “Bowman” lichtte Ultra Q een tipje van de ongetwijfeld prachtige sluier die de ep Get Yourself a Friend belooft te worden. Kortom, het is ongeduldig aftellen naar de releasedatum, die gepland staat op 19 november 2021!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feeder - “Wall of Silence”

De Welshe band Feeder hoeven we niet meer voor te stellen. Hun meest succesvolle periode kende de band tussen 2001 en 2008….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miles Kane - “See Ya When I See Ya”

Tien jaar na Miles’ solodebuutalbum is z’n vierde plaat aan het popelen om de wereld in te trekken. Britse rocker Miles Kane…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Saveus - "Church Full of Bad Men" & "Bloodmoney"

Saveus geldt als een van de grootste talenten in de Deense muziekscene. Martin Hedegaard won op zijn vijftiende de eerste editie van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.