Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mimikat – “Lantau”

Foto: Emmanuel Shogbolu

De in Sheffield geboren zangeres Mimikat heeft roots in Hong Kong en Singapore, waardoor ze ook muzikaal de drie culturen met elkaar verbindt. Haar artiestennaam bedacht ze door Mimi, de bijnaam van haar jeugdidool Mariah Carey, en Kat, de straatkat die haar eerste publiek was, bij elkaar toe te voegen. Even ludiek is ook de r&b die de jonge zangeres maakt. Haar eerste single “Days n Nights” was nog behoorlijk intiem en sensueel, maar op de tweede single gaat ze voor een iets gewaagdere sound.

“Lantau” is een ode aan Hong Kong en heeft ook muzikaal heel wat Aziatische invloeden die samengesmolten werden met typische r&b-elementen. Met het nummer wilt Mimikat een gevoel van vrede, hoop en zelfliefde verspreiden en dat lukt haar ook door heel subtiele elementen toe te voegen. De zachte percussie en intrigerende zanglijnen klinken als een paradijselijke tocht door zomerse gedachten. Wondermooi, vooral wanneer ze vocaal een paar keer uitpakt in de slotfase.

Op 10 september brengt Mimikat haar debuut-ep Where It Started uit via Thunderlightning Recordings & Platoon.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1442 posts

About author
Certified pop-slet
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.