Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MarthaGunn – “Minute Of My Time”

Onder het Communion label valt al eens wat te ontdekken naast onze eigen Tamino en de doorwinterde muzikanten van Bear’s Den. Zo ook de vijfkoppige formatie MarthaGunn, ongetwijfeld vernoemd naar de befaamde ‘dipper’ uit Brighton. Genoeg geschiedenis, tijd om het over muziek te hebben. Als een liefdesbaby tussen rock uit de jaren 70, pop uit een paar decennia later en r&b, presenteert de band zich aan de buitenwereld. Volgende maand verschijnt hun debuutalbum en daarvan krijgen we met “Minute Of My Time” alweer een zeer fijne single.

Het duurt even voor “Minute Of My Time” goed en wel op gang komt, maar eenmaal de motor aan de praat is, lijkt er geen houden meer aan. Met een sound die zo fijn, maar eenvoudig in het gehoor ligt, lijkt het alsof we de band al jaren kennen. Bij momenten horen we vleugjes HAIM die zich doorheen het nummer steeds prominenter naar de voorgrond bewegen. Daarvoor verantwoordelijk is de aangename interactie tussen vocalen en drums. Het geheel klinkt catchy en doet ons dromen van volle concertzalen waar we zonder gêne onze nieuwste dansmoves uitproberen. Wanneer ook de synths een grotere rol op zich nemen, bereikt de song een absoluut hoogtepunt. Even vertragen in de bridge zorgt ervoor dat de band niet meer dezelfde energie weet terug te halen in de laatste minuut, maar de overweldigende instrumentatie weet gelukkig wel een serieuze indruk na te laten.

Debuutplaat Something Good Will Happen verschijnt op 17 september.

Facebook / Instagram / website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

MarthaGunn - Something Good Will Happen (★★½): Herkenbare popsongs

Niet zo lang geleden ontdekten we tussen alle nieuwe releases de Britse formatie MarthaGunn. Als een liefdesbaby tussen jaren 70-rock, pop en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.