Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single second thoughts – “nicotine stains”

© Marieke Macklon

Het meest vruchtbare Europese muziekland is zonder enige twijfel het Verenigd Koninkrijk. Dat zorgt er op zijn beurt dan ook voor dat het bijzonder moeilijk is voor jonge bandjes om door te breken. Zo nu en dan ontdekken we een klein goudklompje en vandaag is die eer weggelegd voor second thoughts. De indierockband uit Hertfordshire is nog niet zo gek lang bezig, maar bracht in 2019 wel al een debuut-ep uit. Nu is het viertal ondertussen al enkele stapjes vooruit gegaan en is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Zo verschijnen de singles nu aan een sneller tempo, met het splinternieuwe “nicotine stains” nu als tweede wapenfeit dit jaar.

We kunnen second thoughts plaatsen in het nonchalante rammelrocklijstje met bands als Sports Team en FEET, al zijn de randjes bij dit viertal wat meer gepolijst. Veel tijd om rustig kennis te maken met de band krijgen we in elk geval niet, want met “nicotine stains” vliegt de groep er meteen vrolijk in. De gitaartjes knallen de boel gemoedelijk op gang, terwijl de frontman met zijn donkere stem alles in de hand houdt. Hier en daar horen we wat surfinvloeden, waardoor het zonnetje telkens harder begint te stralen. De ideale band om met een pintje in de hand en de zon op je gezicht te volgen op je favoriete festival, met andere woorden. Groeipotentieel is er zeker en vast, dus we zijn benieuwd hoe de weg voor second thoughts zal lopen.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1006 posts

About author
't is oke.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.