Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lil Lotus – “Rooftop”

Voor John Villagran, beter gekend als Lil Lotus, blijkt het spreekwoord ‘Twaalf stielen, dertien ongelukken’ wel uitgevonden. Hij begon zijn muzikale carrière bij verschillende lokale metalcorebands om het later te proberen als akoestische soloartiest onder de naam ‘Tremor’. Wanneer ook die carrière op niks uitdraait, probeert hij het maar als emorap-artiest. Het is hier waar hij zich de artiestennaam Lil Lotus toeeigent en hij eindelijk een beetje erkenning begint te krijgen. Maar de wind blies nogmaals en weer werd er een ander genre gekozen om de grote doorbraak te forceren. En nu surft hij lustig mee op de poppunkrevivalgolf.

Voor deze “Rooftop” werden alvast de grote kanonnen bovengehaald. John Feldman (zanger van Goldfinger en producer van o.a. Good Charlotte, Story Of The Year en Blink-182) werd erbij gehaald en doet wat hij goed kan: een leuk pop(punk)nummer in elkaar steken. Alle clichés worden bovengehaald: van de drumcomputer en de synthesizer tot de vervormde distortion gitaar. De zanglijn is er eentje waarvan er 13 in een dozijn zijn maar het poppunkgenre staat dan ook niet direct gekend voor zijn originaliteit.

Of Lil Lotus zijn plekje gaat kunnen bemachtigen in het ondertussen steeds groter wordende aanbod van bands die een graantje willen meepikken van de poppunkrevivalgolf, valt te betwijfelen. Hoe hij trouwens ooit bij Epitaph terecht is gekomen, is ons ook een raadsel. Hij heeft er alvast een goeie machine achter hem die hem bij de juiste doelgroep kan afzetten.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lil Lotus - "Romantic Disaster" (feat. Chrissy Costanza)

Ondermaatse emorap en poppunk gaan goed samen, dat is nu eenmaal geweten. Lil Lotus, een 27-jarige Amerikaan, is een soundcloudrapper die hiphop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.