Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mystic Braves – “Sundown”

Dat er in LA altijd wel goeie garage en psychedelische rock blijft gemaakt worden, spreekt voor zich. Een bandje dat al een tijdje in de underground meedraait is Mystic Braves. De groep komt later dit jaar met zijn vijfde plaat op de proppen en dat wordt de eerste sinds 2018. Samen met producer Kyle Mullarky (Babe Rainbow) ging de band op zoek naar een properder, zonnig geluid. Met “Sundown” doen ze alvast uit de doeken wat ze daarmee bedoelen. De single volgt na een reeks nummers die in lockdown werden opgenomen en is meteen ook de eerste van Pacific Afterglow dat deze winter moet verschijnen.

Als de groove meteen goed zit, weet je dat de zonnige sfeer moet volgen. Op “Sundown” gebeurt dat dan ook met een lekker gitaartje dat niet veel later wordt ondersteund door een catchy synthlijn. Het geheel is zwoel en klinkt inderdaad een beetje als The Babe Rainbow. Het is hippiemuziek voor iedereen die eens goed wil zweven, maar ook gewoon alleen maar positieve vibes wil ervaren. Dat dit nummer ook zou passen bij een prachtige zonsondergang, spreekt voor zich. We kijken nu al uit naar het zonnige album.

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3389 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Leffingeleuren 2019 (Dag 2): Niets meer aan te doen

De tweede dag van Leffingeleuren 2019 was er een met hoogtes en laagtes. Met een heel diverse line-up kan dat ook bijna…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pile, …And You Will Know Us by the Trail of Dead en drie andere namen voor Leffingeleuren 2019!

De afgelopen edities etaleerde Leffingeleuren zich steeds weer als een waar ontdekkingsfestival voor alternatieve muziekliefhebbers en ook dit jaar zal dat weer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.