Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mildred Maude – “Trevena”

In de Britse band Mildred Maude nemen Matt Ashdown (gitaar), Lee Wade (bas) en Louie Newlands (drum) de tijd om hun instrumentale noise-improvisaties uit te werken. Op hun in 2018 uitgebrachte debuut Cpa I-III zette de band drie stevige delen van hun zeer lange improvisatie “Cosmic Pink Alignment” op plaat. Twee van de drie delen klokken af boven de achttien minuten en vormen een psychedelische rit vol noise, feedback en her en der postpunkinvloeden. Ruim drie jaar later volgt met de tien minuten durende single “Trevena” nog eens nieuw werk van de heren uit Zuidwest-Engeland.

De nieuwe single is vernoemd naar Chris Trevena, een fotograaf en goede vriend van de band. Trevena wordt door Mildred Maude geëerd met een nummer dat naar hun normen behoorlijk radiovriendelijk en poppy is. De instrumentale single start met een vrij eenvoudig ritme, waarin vooral de neerslachtige basriff van Wade de sfeer bepaalt. Ashdown valt enkele ogenblikken later in met een melancholisch gitaarpatroon. De groep houdt het nummer een tijdje op dezelfde toon aan, tot Ashdown zijn distortionpedaal definitief intrapt en wat meer gescheur toevoegt. Het trio verkent vervolgens met een melodieuze explosie even alle hoeken van de kamer. Het drietal laat het muzikale vuur nadien langzaamaan uitdoven, en laat de weemoedige gitaarriedel weer zachtjes de bovenhand nemen. Over de gehele tien minuten brengt Mildred Maude dus niet uitzonderlijk veel variatie, maar toch slagen ze erin om een spannend nummer neer te zetten.

Met “Trevena” brengt Mildred Maude een repetitieve, maar daarom niet minder beklijvende nieuwe single. De dystopische feedback van vorig werk blijft grotendeels achterwege, waardoor “Trevena” minder woede en meer tristesse uitstraalt. De terneergeslagen sfeer vormt de perfecte soundtrack om met een pruillip naar je schoenen te staren, of om met betraande ogen rond te dwalen in de duisternis.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

42 posts

About author
It's party time and not one minute we can lose.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Low – HEY WHAT (★★★★½): Compromisloos meesterwerk tussen de grenzen van lawaai en verstilling

Niet veel artiesten zijn in staat een eigen kenmerkend geluid te ontwikkelen; nog minder lukt het, zich daarna opnieuw heruit te vinden….
InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Ohio Mark - "Horses"

Toen we anderhalf jaar geleden vroegen aan vijftien Belgische toppers waarom 2021 beter zou zijn dan 2020, fluisterde Crowd Of Chairs ons…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers - "I Might Have"

Fans van A Place to Bury Strangers kunnen zich binnenkort verheugen aan een project van het trio uit Brooklyn. De band, die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.