Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mildred Maude – “Trevena”

In de Britse band Mildred Maude nemen Matt Ashdown (gitaar), Lee Wade (bas) en Louie Newlands (drum) de tijd om hun instrumentale noise-improvisaties uit te werken. Op hun in 2018 uitgebrachte debuut Cpa I-III zette de band drie stevige delen van hun zeer lange improvisatie “Cosmic Pink Alignment” op plaat. Twee van de drie delen klokken af boven de achttien minuten en vormen een psychedelische rit vol noise, feedback en her en der postpunkinvloeden. Ruim drie jaar later volgt met de tien minuten durende single “Trevena” nog eens nieuw werk van de heren uit Zuidwest-Engeland.

De nieuwe single is vernoemd naar Chris Trevena, een fotograaf en goede vriend van de band. Trevena wordt door Mildred Maude geëerd met een nummer dat naar hun normen behoorlijk radiovriendelijk en poppy is. De instrumentale single start met een vrij eenvoudig ritme, waarin vooral de neerslachtige basriff van Wade de sfeer bepaalt. Ashdown valt enkele ogenblikken later in met een melancholisch gitaarpatroon. De groep houdt het nummer een tijdje op dezelfde toon aan, tot Ashdown zijn distortionpedaal definitief intrapt en wat meer gescheur toevoegt. Het trio verkent vervolgens met een melodieuze explosie even alle hoeken van de kamer. Het drietal laat het muzikale vuur nadien langzaamaan uitdoven, en laat de weemoedige gitaarriedel weer zachtjes de bovenhand nemen. Over de gehele tien minuten brengt Mildred Maude dus niet uitzonderlijk veel variatie, maar toch slagen ze erin om een spannend nummer neer te zetten.

Met “Trevena” brengt Mildred Maude een repetitieve, maar daarom niet minder beklijvende nieuwe single. De dystopische feedback van vorig werk blijft grotendeels achterwege, waardoor “Trevena” minder woede en meer tristesse uitstraalt. De terneergeslagen sfeer vormt de perfecte soundtrack om met een pruillip naar je schoenen te staren, of om met betraande ogen rond te dwalen in de duisternis.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

93 posts

About author
It's party time and not one minute we can lose.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cocaine Piss - "Cool Party"

Nog geen maand na de release van “Bad Kid” is het Luikse Cocaine Piss-geweld weer alomtegenwoordig, noisy en disruptief met hun nieuwste…
AlbumsRecensies

Crystal Eyes - The Sweetness Restored (★★★): De klok uit het oog verloren

Even klaarheid stellen voor de liefhebbers van zware metalen: deze review heeft betrekking op de Canadese indierockband Crystal Eyes en die is…
AlbumsRecensies

HEISA – Outliar (★★★½): Schetterige samenhorigheid

  Voor snoeiharde gitaren en fameuze knallen moet je bij HEISA zijn. De driekoppige band uit het Limburgse Hoeselt brengt naar eigen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.