Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Green Lung – “Reaper’s Scythe”

Green Lung, ofwel groene long, verwijst hier niet naar het Amazoneregenwoud maar naar iets nog veel beters. We hebben het namelijk over de Britse psychedelische stonerrockband met diezelfde naam. De heren maakten al furore met hun eerste album, Woodland Rites, uit 2019. De reviews waren laaiend enthousiast. ‘Dit is metal zoals het hoort te zijn’, klonk het. Een statement waar ook wij ons achter scharen. De heren zeggen zelf dat ze teruggrijpen naar de gouden dagen van de psychedelische rock, en wat klinkt dat goed.

Onze eerste reactie toen we “Reaper’s Scythe” hoorden was meteen furieus. Na een korte psych-intro knallen de gitaren namelijk onmiddelijk door de speakers. Je luistert vervolgens naar de riff van het jaar, terwijl de zanger ‘Reap what you sow’ predikt. Als een ware hardrockprofeet gidst het melodieuze gezang ons door een obscuur landschap aan erg gemeen klinkende riffs. De orgelklanken die na anderhalve minuut het nummer binnenvallen voegen alleen maar toe aan dit duister gevoel. Wanneer het lied een laatste keer openbarst, wanen we ons al op de weide van Graspop met een aangelengde pint in de hand.

“Reaper’s Scythe” is de tweede single van Green Lungs tweede album Black Harvest, dat op 22 oktober zal uitkomen onder Svart Records. Momenteel staat er enkel een tour in hun thuisland Groot-Brittannië op de planning.

Facebook / Instagram / Website

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2024 (Festivaldag 3): Een paaseitje te pellen hebben!

Dag drie: de paashaas was langs geweest en om en bij de dertigduizend bezoekers dompelden zich opnieuw onder in een bad vol…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cirith Ungol - "Velocity (S.E.P.)"

Het Amerikaanse Cirith Ungol moet een van de belangrijkste groepen met te weinig naamsbekendheid zijn. In 1981 waren ze met debuutalbum Frost…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Green Lung - "Maxine (Witch Queen)"

Dat het er bij metalartiesten soms wat mythischer aan toe gaat, is geen geheim. Green Lung uit Londen is zo’n band die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.