Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A.ROSE – “Bleachers”

Hoe het komt dat de felroze, rauwe elektropop van A.ROSE nog niet doorgebroken is in ons land, is een groot mysterie. De Nederlands-Britse Anna-Rose Clayton heeft alle ingrediënten in huis om een ijzersterke popact te worden en haar energieke, catchy liedjes zouden niet misstaan op een van de betere festivals. Zo ver is het nog niet, maar wij houden onze oren alvast gespitst, want dit najaar belooft de zangeres dan eindelijk haar langverwachte debuut-ep, getiteld When I Call My Friends, de wereld in te sturen. Met haar nieuwste single “Bleachers” lijkt ze de lat voor zichzelf nog wat hoger te leggen dan voorheen, maar in tegenstelling tot heel wat atleten op de Olympische Spelen, springt zij daar wel moeiteloos over.

Op “Bleachers” kijkt A.ROSE terug op het geromantiseerde beeld van liefde en relaties zoals we het voorgeschoteld kregen in films als High School Musical. Het nummer is dan ook een ode aan de bijzondere band tussen vrienden. Het lijkt even of we naar een wedstrijd van de Wildcats kijken, maar al gauw belanden we in een wereld vol synths en catchy vocalen. Het refrein lijkt wel gehuld in glitter en blijft net zo hardnekkig hangen, al is dat in dit geval een ontzettend goede zaak. In de bridge komt de zangeres verrassend uit de hoek en wanen we ons helemaal op het basketbalveld. “Bleachers” is kort, maar krachtig en soms moet een nummer niet meer zijn dan dat, want uiteindelijk geldt nog steeds: less is more.

A.ROSE staat op zaterdag 27 november in Paradiso te Amsterdam.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bleachers - Take the Sadness Out of Saturday Night (★★★½): Gezellige, aanstekelijke zaterdagavond

Jack Antonoff heeft al een hele weg afgelegd en we zouden dat soms vergeten. In 2002 richtte hij samen met een vriend…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bleachers - "Secret Life" (feat. Lana Del Rey)

Vrijdag verschijnt het derde album van Bleachers, de groep rond Jack Antonoff. We kregen sinds november al vier singles te horen, die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bleachers - "How Dare You Want More"

Dat Jack Antonoff een druk jaar tegemoet gaat, kunnen we nu al met zekerheid stellen. De man brengt niet enkel met zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.