Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Turnstile – “Blackout”

© Jimmy Fontaine

De superlatieven blijven de laatste tijd maar toestromen voor de jongens van Turnstile. Met zelfs een notering in De Afrekening op StuBru tot gevolg. Er zijn tijden geweest dat het ondenkbaar was dat een oldschool hardcoreband op de nationale radio te horen zou zijn. Maar het mag gezegd worden: Turnstile is niet de dertiende in een dozijn hardcore bands. Wie had bijvoorbeeld verwacht dat hun vorige single “Alien Love Call” een soort jazzy soul nummer zou zijn? Jezelf trouw blijven in de toch, laat ons eerlijk zijn, beperkte vijver van het oldschool hardcoregenre en toch steeds verrassend en origineel uit de hoek blijven komen: kunnen ze!

Ook op dit ondertussen zesde nummer dat gelost wordt van het in augustus (de 27ste) te verschijnen album Glow On krijgen we een nieuwe wending voorgeschoteld. Al blijven ze deze keer iets mooier tussen de lijntjes. Er wordt geopend met een eenvoudige, maar snedige riff om na een halve minuut een soort drum ’n bass percussie toe te voegen. Het voelt allemaal vertrouwd aan voor de hardcore liefhebber en toch slagen ze er ook nu weer in om een verfrissende toets toe te voegen. Tel er nog een zeer poppy refrein bij en een klassieke breakdown op het einde en deze “Blackout” zou wel eens voor vele oude en nieuwe fans een van de hoogtepunten kunnen worden. Misschien is dit wel het nummer waar ze de perfecte balans vinden tussen hun oudere werk en het nieuwe.

Dat Glow On in vele eindejaarslijstjes zal prijken, kan je nu al gif op innemen. Wat nu eigenlijk hun groot geheim is? God mag het weten. Stilstaan is zo goed als onmogelijk bij het horen van “Blackout”. Zelfs de hoofden van de oudere hardcorekids die achterstaan, zullen iets harder op- en neergaan. Maar dat Glow On een klassieker in het genre en daar buiten kan worden, zou zo maar eens kunnen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Turnover - "Myself in the Way" (feat. Brendan Yates)

De indierockers van Turnover uit Virginia Beach zijn weer terug van weggeweest. In juni kregen we met het atmosferisch rockende “Wait Too…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 2): Onvoorziene omstandigheden deluxe

Wie een planning had gemaakt voor vrijdag, kon die al meteen in de vuilbak gooien. Het aantal geannuleerde acts op vrijdag was…
Features

Twaalf tips voor een geslaagd Rock Werchter!

We hebben er heel lang op moeten wachten, maar sinds kort keerde de heilige weide van Werchter weer terug naar zijn vertrouwde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.