Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle NEDA – “Good Intentions”

Ze is jong, maar toch weet de Londense Neda Khalili, voor wie muziek maken een bijna therapeutische functie heeft, al duidelijk wat ze wilt. Ze studeerde aan Goldsmiths en haalt inspiratie uit artiesten als No Doubt en The Killers, maar ook countrymuzikanten uit de jaren zestig. Dat laatste hoor je ook duidelijk terug in haar muziek die daarnaast ook bij de alternatieve pop en indie aanleunt. “Good Intentions” is het eerste wat NEDA de wereld in stuurt, maar ongetwijfeld niet het laatste.

Op “Good Intentions” zingt de Londense over het belang van je eigenwaarde kennen, een statement waarmee ze meteen indruk maakt. Het belang van communicatie, transparantie en openheid vormen de rode draad doorheen het verhaal dat NEDA vertelt. Een eenvoudige drumpartij vormt de basis voor de song die vooral gekenmerkt wordt door de melancholische zanglijn en de zwijmelende dynamiek. In de tweede helft breekt het geheel een beetje open en horen we een rijkere sound die doet denken aan de begindagen van Jade Bird. Geen verkeerde vergelijking alvast en daarmee is NEDA ongetwijfeld iemand om in de gaten te houden de komende tijd.

Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Liv Dawson - "Good Intentions"

London is en blijft de thuisstad van heel wat popartiesten en ook Liv Dawson mag London haar thuis noemen. De jonge zangeres…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.