banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Marlow – “Blame It”

© LPR Agency

De loyale lezers onder jullie weten dat we met ‘De Ontdekkingen van Den Beir’ al graag eens de schijnwerpers richten op fris, opkomend talent in de muziekindustrie. Ook met de volgende act is dat niet anders. De vijfkoppige formatie Marlow levert een authentieke indieprestatie, regelrecht voorgeschoteld vanuit de alt-rock-bakermat: Engeland. Wanneer je sound en uitvoering bestaan uit een mix van The Vaccines en The Courteeners kan het toch ook enkel maar goed zijn? Waar airplay op BBC Radio 6 en steun van BBC Introducing alvast een feit zijn, beklimmen deze jongens verder de ladder met hun derde, nieuwe single.

In “Blame It” heeft Marlow het over hoe gebrekkige communicatie vaak aan de basis ligt van destructieve relaties. Onder een mantel van uitbundige gitaren en sprankelende synthtoetsen wordt dit onderwerp doorheen het nummer naar voren geschoven. Vanaf de tweede helft wordt deze single pas écht een nostalgische excursie wanneer zanger Freddie Marlow met zijn schorre stembanden de hoogtes opzoekt. ‘Blame it on anything, but don’t you blame it on me’ keelt hij nog een laatste keer tijdens het aanstekelijke, festivalrefrein. We hopen dat Freddie niet te verlegen is om deze ruwe energiebom door te trekken naar volgende nummers, want op deze manier kan dit zeker aanslaan. Kortom een leuke single van een leuke band, hopelijk snel meer!

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

41 posts

About author
Part-time pencil basher, weekend rockstar & intergalactic indie boy
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marlow - "Someone, Anyone"

Afgelopen zomerperiode wist de Britse line-up Marlow een allereerste publicatie te scoren tussen De Ontdekkingen van “Den Beir”. Met hun derde single…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.