Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coheed And Cambria – “Shoulder”

Hun eenmalige samenwerking met Rick Springfield van vorig jaar even buiten beschouwing gelaten is het alweer drie jaar geleden dat Coheed And Cambria op de proppen kwam met Vaxis I: The Unheavenly Creatures. Met dat album werd de terugkeer naar de conceptuele wereld van The Amory Wars ingeluid. “Shoulders” is het eerste streepje nieuwe muziek dat we te horen krijgen van hoofdstuk twee van de in totaal vijf te verschijnen hoofdstukken, al geeft deze eerste single nog niet veel prijs van wat we mogen verwachten.

De Amerikaanse prog-punks houden het naar hun normen vrij kort op deze “Shoulders” met amper drie minuten en een half. Al voorzien ze ons wel van de nodige ingrediënten die we gewoon zijn van hen: Een stevige riff die bijna elektrisch klinkt, een refrein dat volledig losbarst en het typisch hoge stemgeluid van Claudio Sanchez. In een recent interview lichtte Sanchez een tipje van de sluier op van wat we mogen verwachten op het nieuwe album, en waarom ze tijdens de lockdown een break namen om volledig grenzeloos te kunnen werken. ‘Vaak denk ik dat er met bands die er zijn geweest en een sterke fanbase hebben opgebouwd zoals wij, de neiging kan zijn, opzettelijk of onopzettelijk, om te proberen de fans te geven wat ze willen en niet te veel risico’s te nemen.’

Dat Coheed And Cambria een band is die graag nieuwe horizonten verkent wisten we al en deze “Shoulders” doet ons alvast verlangen naar het inmiddels tiende album. Wanneer dit album eraan komt werd nog niet aangekondigd, maar we zullen alvast voor het einde van het jaar Vaxis II mogen verwachten.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coheed and Cambria – “Jessie’s Girl 2” (feat. Rick Springfield)

Rick Springfield vierde op zondag 23 augustus zijn 71ste verjaardag en de Australische zanger die in 1981 een Grammy won met de…
LiveRecensies

Groezrock 2019 (Festivaldag 1): Lokale helden boven

Het festivalseizoen begint, en met wat voor een knaller! Na een indoorversie van vorig jaar, heeft de organisatie van Groezrock toch weer…
Muzieknieuwtjes

Nieuwe namen Pukkelpop

Pukkelpop heeft 25 nieuwe namen aangekondigd. Evil Superstars, de band rond Mauro Pawlowski, doet er een reünieshow. Paolo Nutini en Christine &…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.