Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lorde – “Stoned at the Nail Salon”

De fans van Lorde hebben lang, heel lang, moeten wachten voor hun idool een teken van leven gaf, maar nu is het eindelijk zo ver. De Nieuw-Zeelandse zangeres heeft dankzij het wereldwijde succes van haar eerste platen Pure Heroine en Melodrama een headlinerstatus weten te verzilveren en mag die binnenkort bevestigen met een derde album. Solar Power, zoals haar derde muzikale baby heet, verschijnt binnen exact een maand, maar – ook – exact een maand geleden kregen we daaruit al de titeltrack te horen. Daaruit konden we besluiten dat Lorde een iets dromerigere richting uit ging, getuige de backings van Phoebe Bridgers. Ook op het splinternieuwe “Stoned at the Nail Salon” is dat het geval, waardoor het stilletjes aan duidelijk wordt wat we van het album in z’n geheel kunnen verwachten.

Net zoals bij “Solar Power”, komt de nieuwste creatie van Lorde zonder een vorm van promotie uit de lucht gevallen. Gelukkig vallen we op een zacht wolkendek, want “Stoned at the Nail Salon” ligt in dezelfde lijn. Met enkel een akoestische gitaar en een breekbare zangeres komt de track rustig op gang. Geleidelijk aan bloeit de boel dan open, dankzij een baslijntje dat erbij komt kijken. Toch is het vooral Lorde zelf die het nummer draagt. Ze omarmt je met haar stem, waardoor het de ideale single is om op een regenachtige zomeravond te luisteren. Er hangt met andere woorden een echte Lana Del Rey-sfeer doorheen “Stoned at the Nail Salon”, waardoor melancholie nooit veraf is. Een wondermooie nieuwe single van Lorde, waardoor Solar Power een volledig nieuwe kant van de zangeres zal belichten.

Solar Power, de derde plaat van Lorde, verschijnt op 20 augustus. Belgische fans moeten voorlopig afzakken naar de AFAS Arena in Amsterdam op 8 juni 2022, al durven we onze pijlen ook te richten op Rock Werchter 2022, aangezien haar tour ideaal gepland lijkt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

972 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lorde - Solar Power (★★): Gouden liedjes vervelen snel

Als zestienjarige stak de Nieuw-Zeelandse Ella Marija Lani Yelich-O’Connor voor het eerst haar neus aan het venster als professioneel zangeres en we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lorde - "Mood Ring"

Na heel lang wachten worden de gebeden van de Lorde-fans aanstaande vrijdag eindelijk verhoord. De Nieuw-Zeelandse brengt dan met Solar Power haar langverwachte…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lorde - "Solar Power"

Op 8 juni hield het internet collectief haar adem in. Vanuit het niets updatete Lorde haar website. Daar werden we niet enkel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.