Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single World’s End Girlfriend – “In the Name of Love”

De Japanner Katsuhiko Maeda (前田 勝彦), beter bekend onder zijn alias World’s End Girlfriend, is al actief sinds de milleniumkentering. Met parels als het album Hurtbreak Wonderland op zijn palmares stopt het niet, want naast het al meer dan twintig jaar maken van muziek, stichtte hij ook het label Virgin Babylon Records, dat tegen alle vermoedens in helemaal niets te maken heeft met de werelddominerende Virgin Group. De artiesten onder dit label, waaronder Have a Nice Day! en Vampillia, streven naar muziek die een zegen kan zijn, met vaak zelf te bepalen prijzen en het ideaal dat hun kunst als ware kunst gezien kan worden.

In zijn recente nummer, van maar liefst zeven en een halve minuut lang, worden we meegenomen op een helse tocht vol euforisch nihilisme. Met stukjes die plots ontploffen en elke kant uitschieten, geraken we nooit verveeld. Maeda verheft zijn eigen als eclectische muziek tot de honderdste macht en stormt door tot het bittere einde van deze allesomvattende soundtrack. Naar eigen zeggen is “In the Name of Love” een reflectie op doemdenkerij tijdens de pandemie en hoe we aan de hand van deze muziek nog even verder kunnen dansen, alleen, maar immer energiek, tot het einde van het nummer en onze globale crisis in zicht komt.

87 posts

About author
Streep™
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.