Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (12 juli – 18 juli)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waarover we schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Jamila & the Other Heroes – “BORDER SYNDROME احلام بلا حدود”

De psychedelische desertfunk van de Berlijnse band Jamila & the Other Heroes klinkt groots op alle fronten. Op “BORDER SYNDROME احلام بلا حدود” weerklinkt een ongeremd geluid waar onvoorspelbare grooves haarspeldbochten nemen en de stevige riffs beïnvloed zijn door de muziek uit het Midden-Oosten. Daarnaast ontbreekt op tekstueel vlak ook zeker geen gravitas.

Pozi – “Detainer Man”

De beste postpunk, die komt uit de UK, en de allerbeste vind je meestal in het zuiden van Londen. Ook deze Pozi is afkomstig uit die kanten en brengt eind oktober een gloednieuwe ep uit. Daaruit loste de band deze week het geweldige “Detainer Man”. Een single die erg dreigend klinkt, veel kracht heeft en soms wel eens uit zijn voegen barst. De band toont hiermee geweldig potentieel.

Cryogeyser – “Sonic Peace”

In 2019 en 2020 bracht Cryogeyser al een album uit en na een jaartje over te slaan, komt er ook dit jaar een gloednieuw album. “Sonic Peace” is daaruit de eerste single en het is een grungepopliedje geworden waarbij emoties en kracht centraal staan. We horen gierende gitaren, een frontvrouw die zich volledig smijt en een sloom tempo dat het geheel aaneen brengt. Veelbelovend!

Molly Green – “Hands on My Body”

In haar nog prille carrière mocht de begaafde Molly Green reeds op Glastonbury optreden en verzorgde ze het voorprogramma van Joy Crooks. Haar jazzy en warme stem heeft dus al wat mensen kunnen overtuigen en doet dat op “Hands on My Body” opnieuw. Het elegante nummer heeft een zomerse sfeer, die ons de zonsondergang voor ogen brengt en ons al verder doet dromen over het vervolg.

Jenni Orlopp – “thinkin bout you”

De Britse Jenni Orlopp houdt het in haar Spotify-bio bondig: ‘sometimes i make music’. Ongelijk kunnen we ze niet geven, want “thinkin bout you” is inmiddels haar derde single. Het duistere popdeuntje valt op door een leuke DIY-productie en verleidelijke zanglijnen die vol mysterie zitten. Laat je dus verleiden door deze jonge dame, want je zal nog vaak aan haar denken.

DANSEN DANSEN

Dusky – “Hildegard”

Dusky brengt subtiele electronica op een funky manier. Het duo uit Londen is al bezig van begin jaren 2010, maar een grote doorbraak zat er nooit echt in. Toch is hun housemuziek iets zeer aanstekelijks, zoals je op de nieuwste “Hildegard” kan horen. Er zit iets dansbaars in, je hoort een groove en de repeatknop kan blijven ingedrukt staan, want de single verveelt niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.