Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Time and Pressure – “Theseus”

Af en toe twintig jaar terugkijken en je heerlijk verkneukelen aan de tijd van toen. Dat moest Time and Pressure gedacht hebben toen ze in 2018 in St. Louis een band begonnen. Met een duidelijke link naar Amerikaanse (straight-edge) hardcore uit die periode doet Time and Pressure denken aan bands zoals Have Heart, Bane, American Nightmare, … En soms is het voor een muziekliefhebber wel eens prettig om twintig jaar terug gezwierd te worden en met een intens verlangen te denken aan toen.

En Time and Pressure heeft goed geluisterd naar zijn idolen, zonder afbreuk te willen doen aan hun eigen stijl. “Theseus” start voorzichtig en geeft tijd aan de instrumenten om samen snoeihard en vooral snel in te vallen. Vanaf dan gaat het tempo de hoogte in en pas in de vorm van een korte brug gaat de riem er drie seconden af om terug bij de strofe uit te komen. Het refrein wordt iets trager ingezet en vormt enkele leuke tempowisselingen door. Voordat je het weet, is het nummer op zijn einde en missen we enkel wat herhaling en herkenbaarheid.

“Theseus” is een snedig en stevig nummer geworden dat enkel een kleine oorwurm mist, maar voor de rest alle nodige ingrediënten bevat voor dit soort muziek. Op 30 juli brengt Time and Pressure het nieuwe album Halfway Down uit op Safe Inside Records. Dit zal in Europa verdeeld worden door Deathwish Records.

Facebook/ Instagram / Twitter / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Chamber – “Tremble”

Hardcorebands schieten de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond, waarbij een succesverhaal gelijk staat aan tien gestrande projecten. Een van die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Falling in Reverse – “Watch the World Burn”

Al jaren maken de mannen stevige (rap) metal, maar Falling in Reverse ging niet onder zijn huidige naam van start. De groep…
InstagramLiveRecensies

Stick To Your Guns @ Trix: Minder militant, even imposant

Een dikke week nadat Stick To Your Guns aan hun Europese tour begon, mochten we ze verwelkomen in ons Belgenlandje. Met het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.