Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single FEET – “Busy Waiting”

© Percy Walker-Smith

De Britten hadden de afgelopen week niet veel te vieren, maar wij breken bij de nieuwe FEET toch in een feeststemming uit. Het vijftal uit Coventry heeft al een tijdje het label ‘veelbelovend’ op zich kleven en zou dat graag vervangen door een ‘doorgebroken’ sticker. Aangesloten bij het gerenommeerde Nice Swan Records zou dat wel eens kunnen lukken, want de voorgaande singles wisten ons keer op keer te overtuigen. Twee jaar na hun debuutplaat What’s Inside Is More Than Just Ham zocht en vond FEET een nieuwe adem en die hijgden ze in op hun nieuwe ep Walking Machine. Nog een kleine drie weken laat deze op zich wachten, maar wij krijgen met “Busy Waiting” de perfecte soundtrack om de tijd passend door te komen.

FEET blijft met beide voeten op de grond, maar toont op “Busy Waiting” toch nog eens zijn klasse. Met een gelijkaardige nonchalance waarmee Bloc Party vijftien jaar geleden de muziekwereld veroverde, gaat ook FEET te werk en weet dat te combineren met hun kenmerkende geluid. Voor het Britse quintet mag het wat jovialer en humoristischer, al zit er ook een serieuzere ondertoon in de stem van frontman George. De baslijn mag tijdens de brug naar het laatste refrein de spanning opdrijven alvorens de gehele band met veel kracht en een leuke energie “Busy Waiting” tot een einde laat gaan. Het blijft formidabele nummers regenen vanuit Coventry en daarom hopen we ook zeer dat snel een groter publiek FEET voor zich ontdekt.

Op 6 augustus verschijnt Walking Machine, de nieuwe ep van FEET, op Nice Swan Records.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2031 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEET - "Sit Down"

FEET is bij veel mensen gekend voor ruige punknummers, en debuutalbum What’s Inside Is More Than Just Ham is daar het bewijs van….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEET - "Why Would I Lie?"

Met What’s Inside Is More Than Just Ham heeft het Britse FEET niet alleen een van de meest opvallende albumtitels van de afgelopen jaren,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEET - "Changing My Mind Again"

Postpunkbandjes uit het Verenigd Koninkrijk; ze schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Natuurlijk kan dan niet elk collectief rekenen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.