Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BADBADNOTGOOD – “Signal from the Noise”

© Jamal Burger

BADBADNOTGOOD is met elke zet steeds meer de titel ‘band van topniveau’ voor zich aan het winnen. Ze hebben al twee grammy’s op hun schouw staan en werkten onder meer samen met Tyler, The Creator, Kendrick Lamar en Ghostface Killah. Zoals deze namen al doen vermoeden, maakt dit Canadees jazztrio geregeld exotische uitstapjes naar hiphop en elektronica. Je weet bijgevolg nooit wat te verwachten, laat dat het net zo spannend maken. Zo is deze maar liefst negen minuten durende “Signal from the Noise” ook een zeer aangename verrassing die in de smaak valt. Het is de eerste single van nieuwe plaat Talk Memory die op 8 oktober verschijnt.

In tegenstelling tot de groovy en sfeervol klinkende BADBADNOTGOOD van de vorige plaat, bewandelt de band deze keer een duister pad zoals op het debuut. Ook al is “Signal from the Noise” instrumentaal, gedurende de volledige negen minuten blijft de band ons boeien. Het nummer gaat van start met een zweverige intro gevuld door piano en donkere elektronica. Er wordt een droevige, mistroostige sfeer gecreëerd die zowel dreigt als zalft. Wat later maakt de single een wending naar een uptempo-gedeelte, maar ook hier blijft de donkere sfeer duren. Dat de bandleden hun instrumenten meester zijn, wordt nog eens dubbel en dik onderstreept tijdens de solo’s in dit deel, maar ook soundgewijs wordt er uitstekend werk geleverd. De combinatie maakt dat er een interessant verhaal wordt gebracht dat door een minstens even droevige, maar mooie videoclip nog een extra dimensie krijgt. Neem je tijd en geniet van dit knap kijk- en luisteravontuur.

Instagram / Twitter / Facebook

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Daniel Caesar - "Please Do Not Lean" (feat. BADBADNOTGOOD)

In de Verenigde Staten is Daniel Caesar een megaster, maar in België kennen de meesten hem vooral van de Justin Bieber-samenwerking “Peaches“….
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
AlbumsFeatured albumsRecensies

BADBADNOTGOOD – Talk Memory (★★★): Muzikale spraakherinnering

BADBADNOTGOOD, het instrumentale jazzcollectief uit Toronto, brengt eindelijk een nieuw album uit. Eerder verschenen al voorafjes in de vorm van singles zoals…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.