Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tycho & Benjamin Gibbard – “Only Love”

Tycho is een artiest die altijd al bekend stond om zijn heerlijk dromerige instrumentale elektronica. Dat veranderde in 2019 toen hij Weather uitbracht, een plaat met vocals van Saint Sinner. Het resultaat was geen onverdeeld succes en dus bracht hij een jaar later nog een instrumentale plaat uit met dezelfde liedjes. Nu is Scott Hansen uit San Francisco terug met een grotere naam als stem. Benjamin Gibbard (bekend van Death Cab For Cutie) verzorgt de zang op nieuwste single “Only Love”, een nummer dat ontstond door online bestanden uit te wisselen.

Al snel is er weer de herkenbare synthsound van Tycho. Het is een geluid die je uit de duizend herkent, maar door Gibbards stem er aan toe te voegen, word je nooit helemaal weggetoverd. De man weet met zijn uniek stemgeluid meteen een lans te breken voor vocals op Tycho’s muziek. Het is namelijk zo dat de elementen die de twee artiesten zo uniek maken, perfect samen gaan. Er zit heel wat dynamiek in het instrumentale gedeelte, met een gitaartje dat wat zweeft en hier en daar wat tempowissels. Zo kan je de single ook soms wat als chaotisch ervaren, maar de som is soms groter dan de delen en dat is hier zeker waar. Het is een samenwerking die haar verwachtingen inlost.

Tycho: Facebook / Instagram / Twitter
Benjamin Gibbard: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3516 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2022Features

De beste concertfoto’s van 2022 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2022: het viseuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
LiveRecensies

Tycho @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Waarom die zangeres?

Scott Hansen, of Tycho, is geen nobele onbekende in ons bescheiden Belgenlandje. De producer komt geregeld eens langs en mocht vandaag voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tycho - "Pink & Blue"

De Amerikaan Scott Hansen maakt al heel zijn leven fijne instrumentale ambient muziek met een toegankelijk en dansbaar kantje. Dit jaar gooit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.