Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dribbler – “Biglife!”

© Leon Gateley

Punk is terug van nooit helemaal weg geweest te zijn en dat zie je aan het groeiende aantal nieuwe bands die plotseling opduiken. Dribbler, afkomstig van het Britse eiland Jersey, is zo een groepje lawaaimakers dat niet zo lang geleden, meer bepaald in 2019, besloot de wereld te verblijden met muziek. Ze bleven nagenoeg onder de radar en losten tot voor kort enkel een ep die nauwelijks werd opgemerkt bij het brede publiek. Nu is het dan tijd voor het grotere werk, want “Biglife!” is het eerste wapenfeit van hun aangekondigd debuutalbum. Een datum daarvoor kregen we echter nog niet.

Dribbler is geen band die je omver zal blazen met baanbrekende of weergaloze muziek, maar wel met de volume- en intensiteitsknop die ze volledig naar rechts gedraaid hebben. “Biglife!” is daar meteen een uitstekend voorbeeld van, want de song begint enorm hevig en gaat nadien keihard verder op dat elan. Niet alleen dat is goed aan dit trio, maar ook hun vocals en riffs klinken, hoewel zoals gewoonlijk schreeuwerig en met veel overdrive, net uitdagend en anders genoeg om een stuk beter beter te zijn dan de zoveelste nietszeggende punkband. Het zou dus zo maar kunnen dat Dribbler de volgende grote naam binnen het genre zou kunnen worden.

FacebookInstagramBandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner - "Haven't Been Doing So Well"

In het Britse hardcorepunkmilieu is Frank Turner al lang geen onbekend gezicht meer. De punker met het peperkoeken hart startte zijn carrière…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joe & the Shitboys - "Manspredator"

Bisexuele veganistische shitpunks uit de Faeröer-eilanden. Meer hoef je eigenlijk niet te weten om exact te raden waar Joe & the Shitboys voor staat….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TV Priest - "Lifesize"

TV Priest is klaar voor ronde twee. De Britse punkband sloeg met debuutplaat Uppers voorbije februari de concurrentie al bijna knock-out, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.