Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Grand Collapse – “Panic Room”

Grand Collapse is een hardcoreband uit Wales die zich niet direct vastpint op één genre. Natuurlijk is er snelheid en energie, maar er worden verschillende stijlen gecombineerd. Je hebt de snelheid van de punk en oldschoolbands, maar je hebt zeker ook de intensiteit die veel newschoolbands en zelfs metalcorebands aan de dag leggen. Het is een goede afwisseling van stijlen en ook de hese stem is een aanwinst voor het genre.

“Panic Room” is de nieuwste single en begint muzikaal vol overgave. Er wordt onmiddellijk stevig ingevlogen, waarna ze wat gas terugnemen en het tempo terugvalt wanneer de zang begint. De song wordt opgebouwd naar een climax in de vorm van het refrein. In de strofe worden er eerst nog wat breakdowns gelegd, om daarna over te gaan naar het iets vlottere refrein. In het nummer wordt goed gevarieerd in de verschillende stukken en het nummer verveelt zo geen seconde.

“Panic Room” zal verschijnen op hun vijfde langspeler Empty Plinths die op 6 augustus uitkomt. In het genre is het zeker een aanwinst omdat ze goed weten hun krachten te doseren en dit in een overtuigend nummer weten over te brengen.

Facebook / Website / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Pile – Songs Known Together, Alone (★★): Kleine misstap in een rijke carrière

Het Amerikaanse Pile draait al sinds 2006 mee en bracht in die tijd een reeks uitstekende indierockalbums met hardcore-invloeden uit. De groep…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blood Youth – “Body Of Wire”

Nu-metal is back! Nu bands zoals Cane Hill, Tallah en Blood Youth uit de undergound breken, wordt het spannend om te zien…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Turnstile - "FLY AGAIN"

Het Amerikaanse Turnstile is al tien jaar lang onmisbaar binnen de hardcorescene. Met iedere release slagen ze erin om ook de oudere…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.