Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Grand Collapse – “Panic Room”

Grand Collapse is een hardcoreband uit Wales die zich niet direct vastpint op één genre. Natuurlijk is er snelheid en energie, maar er worden verschillende stijlen gecombineerd. Je hebt de snelheid van de punk en oldschoolbands, maar je hebt zeker ook de intensiteit die veel newschoolbands en zelfs metalcorebands aan de dag leggen. Het is een goede afwisseling van stijlen en ook de hese stem is een aanwinst voor het genre.

“Panic Room” is de nieuwste single en begint muzikaal vol overgave. Er wordt onmiddellijk stevig ingevlogen, waarna ze wat gas terugnemen en het tempo terugvalt wanneer de zang begint. De song wordt opgebouwd naar een climax in de vorm van het refrein. In de strofe worden er eerst nog wat breakdowns gelegd, om daarna over te gaan naar het iets vlottere refrein. In het nummer wordt goed gevarieerd in de verschillende stukken en het nummer verveelt zo geen seconde.

“Panic Room” zal verschijnen op hun vijfde langspeler Empty Plinths die op 6 augustus uitkomt. In het genre is het zeker een aanwinst omdat ze goed weten hun krachten te doseren en dit in een overtuigend nummer weten over te brengen.

Facebook / Website / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
InstagramLiveRecensies

Stick To Your Guns @ Trix: Minder militant, even imposant

Een dikke week nadat Stick To Your Guns aan hun Europese tour begon, mochten we ze verwelkomen in ons Belgenlandje. Met het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OFF! - "Kill to Be Heard"

Keith Morris is 66 en nog altijd even pissed als tijdens zijn gloriejaren bij Circle Jerks en Black Flag. Hoewel de frontman…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Upchuck - "Boss Up"

Al vier jaar maakt Upchuck furore in de undergroundscene van Atlanta, maar 2022 zou zomaar eens kunnen het jaar zijn dat ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.