Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Face To Face – “No Way Out But Through”

Face To Face

Om nu te zeggen dat Face To Face de laatste jaren heeft stilgezeten, zou een serieus understatement zijn. Vorig jaar kregen we nog het coveralbum Standards and Practices, Vol II voorgeschoteld. In 2019 werden we getrakteerd op het eerste live-album in 21 jaar Live in a Dive en het jaar daarvoor zag Hold Fast: Acoustic Sessions het licht. Toch moeten we al terug gaan tot 2016 voor hun laatste echte album Protection.

Vijf jaar moesten we dus wachten op echt nieuw werk. Vanaf dat de eerste noot van “No Way Out But Through” weerklinkt, voelt alles direct heel vertrouwd aan. Na een paar seconden wordt de gitaar vervoegd door een typerende Face To Face baslijn en wanneer Trevor Keith aanheft, weet je direct hoe laat het is. Dit is een Face To Face-nummer dat alle ingrediënten bevat: een snedige gitaarlijn, een leuk baslijntje en een heel meezingbaar refrein met de nodige ‘ohs’. Ook tekstueel blijven de heren trouw aan de gekende onderwerpen. “No Way Out But Through” gaat over de obstakels die mensen tegenkomen in het leven en hoe de heer Keith ermee omgaat: niet rond de pot draaien maar recht vooruit. Wie zat te wachten op een nieuwe sound zal bedrogen uitkomen, maar laat ons eerlijk zijn: soms hoeft het niet allemaal vernieuwend te zijn en mag het ook gewoon vertrouwd aanvoelen.

De komende tijd belooft trouwens zeer druk te worden voor Face To Face, want vanaf 4 september vertrekken ze op tour doorheen Amerika en Europa. Voorlopig staat er nog geen Belgische datum op de lijst. No Way Out But Through komt uit op 10 september bij Fat Wreck Chords.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.