Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WIES – “Gewoon Je Maat”

Wat als we mislukken?, zo luidt de titel van de mini-docu die het voorbije jaar gemaakt werd over de Nederlandse band WIES. Het ging net goed met de band toen de wereld op slot ging en dat betekende ook de hele tijd plannen aanpassen en uitstellen. De grote doorbraak werd een halt toegeroepen, maar achter de schermen is er veel gebeurd. Zo werd er een wissel doorgevoerd in de bandbezetting, maar dat mocht de pret niet drukken. Het vernieuwde drietal is klaar om de lage landen te veroveren en die zelfzekerheid horen we terug in hun nieuwste single “Gewoon Je Maat”. Alsof dat nog niet genoeg leuk nieuws was, kondigde de band deze week ook hun debuutplaat aan die na de zomer verschijnt.

Naar goede gewoonte valt de band meteen met de deur in huis met de vocals van Jeanne Rouwendaal, waarna de instrumenten steeds meer terrein winnen. Dat WIES trouw blijft aan hun moedertaal, is mogelijk nog wel hun grootste troef, want zelfs in 2021 zijn de spannende Nederlandstalige acts op onze handen te tellen. Van het bescheiden begin van het nummer lijkt na een tijdje niets meer over te blijven, want het geheel rammelt en beukt langs alle kanten. ‘Zoek het even lekker uit / Ik ben je liefje niet / Ik ben gewoon je maat’, klinkt het op het eind van de song en daarmee wordt er een duidelijke punt gezet achter het catchy, maar turbulente “Gewoon Je Maat”.

Zet 17 september alvast in je agenda want dan verschijnt het debuutalbum van WIES.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WIES - “Voor De Gek”

Het belooft weer een druk jaar te worden voor WIES. Het Nederlandse trio had met een hopeloos uitverkochte clubtour bij onze Noorderburen…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Maartje - "Uitweg"

Dat er nog niet meteen een eind zou komen aan de golf aan Nederlandstalige popmuziek die ons muzieklandschap treft, lijkt voor zich…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.