Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Olivia Dean – “Slowly”

Als er nieuwe muziek uitkomt van een zekere Olivia, dan gaan heel wat ogen al snel richting Rodrigo en diens bijbehorende liefdesverdriet. Helaas pindakaas! Wij hebben het over Olivia Dean. De jonge Britse staat nog maar in de startblokken van haar muzikale carrière, maar lijkt langzaam maar zeker op haar pootjes terecht te komen. Met haar mix van soulpop en r&b verraste ze vorig jaar vriend en vijand en zette ze met debuut-ep What Am I Gonna Do on Sundays? de kroon op haar eerste hoofdstuk. Sindsdien bleef het weliswaar stil rond de zangeres, maar nu ze komende zomer weer met haar knalgele vrachtwagen door het Verenigd Koninkrijk zal trekken om er intieme optredens in te houden, kon nieuw materiaal natuurlijk niet ontbreken. Het eerste nieuwe voorsmaakje dat we te horen krijgen, werd “Slowly” gedoopt.

De nieuwste creatie van Olivia heeft haar naam in elk geval niet gestolen, want de kracht zit in de eenvoud verstopt. Enkel een piano heeft de Britse nodig om ons te betoveren, de rest laten we aan haar stem over. Die doet denken aan de begindagen van Jorja Smith, nog voor ze de ietwat commerciële richting uitging, of Celeste. In de refreinen vraagt de jongedame ons om het rustig aan te doen, terwijl we stilletjes aan tot over onze oren verliefd op haar worden. Ze wisselt de zeemzoete stukken af met iets mysterieuzere zanglijnen, waardoor de magie nooit ver weg is. We betwijfelen of Olivia Dean de Belgische weermodellen in de gaten heeft gehouden, maar “Slowly” is de perfecte track om ’s avonds te luisteren, terwijl de regen op de blaadjes danst en het onweer in de verte weerklinkt. We hadden haar gemist.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1013 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Olivia Dean - Growth (★★★): De betere melancholische avondmuziek

Ongeveer een jaar geleden stond onze Facebookpagina live in verbinding met de slaapkamer Olivia Dean. Toen op zich nog een nobele onbekende,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NewDad – “Slowly”

Indie- en dreampop zijn toch wel genres die een ware opmars aan het maken zijn. Dat kan je merken aan het grote…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.