Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Delilah Montagu – “Lost Keys”

Toen Delilah Montagu vorig jaar “Loud” uitbracht leek het wel een schreeuw om aandacht. Niet omdat het lied zo luid is (integendeel), maar omdat het gewoonweg geweldig is dankzij het lome tempo, de dromerige stem en zachte strijkers op het einde. De Britse bracht vorig jaar haar tweede ep uit en dat is blijkbaar geen reden om het even rustiger aan te doen. Op “Coming For Ya” kregen we een iets stevigere beat te horen, maar het was vooral de gitaar die wist te verrassen. We hebben dus nog lang niet alles gehoord van Delilah Montagu en dat is maar goed ook, want binnenkort verschijnt er een album.

Op sociale media lezen we dat Delilah Montagu nog nooit zo enthousiast was om een liedje uit te brengen als nu met “Lost Keys” en daar kunnen we inkomen. Op vlak van productie klinkt het iets minder zacht en braaf dan de ep die we vorig jaar te horen kregen, maar het soms iets ruwere maakt het net interessant aangezien er zo een contrast ontstaat met de zachte stem van de muzikante. Eens de tweede minuut is ingezet en het net iets elektronischer klinkt, worden we nog enthousiaster. Op haar eigen, ingetogen manier weet Montagu toch een climax te bereiken en ons op het puntje van onze stoel te houden.

Babe verschijnt op 23 juli. We tellen af.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

785 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #27

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Delilah Montagu - "Us"

Bij de naam Delilah zullen sommigen denken aan de vrouw die de haren van Samson afsneed om zo zijn krachten af te…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Delilah Montagu - "Loud"

Het favoriete kleur van Delilah Montagu zijn oranje kousen en haar favoriete plaats is achter de piano. De Londense muzikante telt slechts…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.