Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Naomi Banks – “Waiting”

Naomi Banks is een van de vele opkomende talenten in de diverse Londense muziekscene. Haar geluid laat zich niet al te makkelijk samenvatten, maar houdt ergens het midden tussen subtiele jazz en soulvolle r&b met een sterke pop-energie. Voor haar nieuwste single zoekt ze onverwachts versterking bij koorleider Gareth Malone die het normaal puur instrumentaal houdt. Het resultaat is een fijne en uiterst zwoele single geworden die perfect aansluit bij haar vorig materiaal.

De luchtige popsynths waarmee de single aanvangt, klinken in de eerste plaats als een verrassing, voornamelijk wanneer je denkt aan een samenwerking met een koorleider wiens laatste album uitsluitend uit zachte pianostukken bestond. Het vervolg is ook meteen sterk. Banks fluistert ons in haar verleidelijk subtiele stem Franse woorden toe en zet die soulvolle invloeden ook netjes verder. Even denken we zelfs dat we naar een nieuwe van Lianne La Havas aan het luisteren zijn. De stemmen van beide Londenaars lijken bij momenten zelfs identiek. Op vlak van productie is het eerder de subtiele, maar gelaagde eenvoud die zegeviert. De eenvoudige synths en simpele beat worden subtiel bijgestaan door lichte gitaarklanken, natuurlijke tokkelgeluiden en zelfs een eenmalig saxofoonmoment, die allemaal voor een verleidelijk zomerse sfeer zorgen die zich ook in de zwoele tekst van het nummer herhaalt. Van de invloed van Gareth lijken we eigenlijk niet veel te merken. Dat stoort ook zeker niet, want “Waiting” is uiteindelijk gewoon een fijn en jazzy popnummer.  Meer hoeft dat niet te zijn.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kae Tempest - The Line Is a Curve (★★★★): Tekstueel én muzikaal raffinement

Menig liefhebber van het spoken word-genre heeft vrijdag 8 april 2022 met een groot uitroepteken aangeduid in z’n agenda! Kae Tempest, dé…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kae Tempest - "No Prizes" (feat. Lianne La Havas)

De lat werd enkele jaren geleden op serieuze hoogte gelegd, toen Kae Tempest in 2019 The Book of Traps and Lessons uitbracht. Een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single STACE - "Void"

Het blijft verrassend hoeveel talent ons klein landje elk jaar weer naar voor brengt. Onze nieuwste ontdekking is de Brusselse STACE, die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.