Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Naomi Banks – “Waiting”

Naomi Banks is een van de vele opkomende talenten in de diverse Londense muziekscene. Haar geluid laat zich niet al te makkelijk samenvatten, maar houdt ergens het midden tussen subtiele jazz en soulvolle r&b met een sterke pop-energie. Voor haar nieuwste single zoekt ze onverwachts versterking bij koorleider Gareth Malone die het normaal puur instrumentaal houdt. Het resultaat is een fijne en uiterst zwoele single geworden die perfect aansluit bij haar vorig materiaal.

De luchtige popsynths waarmee de single aanvangt, klinken in de eerste plaats als een verrassing, voornamelijk wanneer je denkt aan een samenwerking met een koorleider wiens laatste album uitsluitend uit zachte pianostukken bestond. Het vervolg is ook meteen sterk. Banks fluistert ons in haar verleidelijk subtiele stem Franse woorden toe en zet die soulvolle invloeden ook netjes verder. Even denken we zelfs dat we naar een nieuwe van Lianne La Havas aan het luisteren zijn. De stemmen van beide Londenaars lijken bij momenten zelfs identiek. Op vlak van productie is het eerder de subtiele, maar gelaagde eenvoud die zegeviert. De eenvoudige synths en simpele beat worden subtiel bijgestaan door lichte gitaarklanken, natuurlijke tokkelgeluiden en zelfs een eenmalig saxofoonmoment, die allemaal voor een verleidelijk zomerse sfeer zorgen die zich ook in de zwoele tekst van het nummer herhaalt. Van de invloed van Gareth lijken we eigenlijk niet veel te merken. Dat stoort ook zeker niet, want “Waiting” is uiteindelijk gewoon een fijn en jazzy popnummer.  Meer hoeft dat niet te zijn.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nao feat. Lianne La Havas - "Woman"

Het is al weer enkele jaren geleden dat we wat nieuws kregen te horen van een van de vooraanstaande figuren in de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar Jerome - "Timeless (feat. Lianne La Havas)"

Jonge wolf in de Londense jazzjungle, voorprogramma geweest van niemand minder dan Kamasi Washington en actief als gitarist bij het gerenommeerde ensemble…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.