Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Badflower – “Family”

De Amerikaanse band Badflower brengt al sinds 2015 diepgaande nummers over slapeloosheid, drugs, pijn en verdriet in een ruige rockstijl. In 2016 werden zanger Josh Katz, gitarist Joey Morrow, basgitarist Alex Espiritu en drummer Anthony Sonetti door Apple Music bekroond met de titel Artist of the Week voor hun ep Temper. Drie jaar later bracht de groep hun debuutalbum OK, I’m Sick uit, en daar bleef het niet bij. Nummers zoals “Ghost”, “Move Me” en “30” zien we steeds vaker verschijnen in de populairste rockafspeellijsten van Spotify.

Vanaf vandaag kunnen we daar ook “Family” aan toevoegen. Dat gaat van start met een aanstekelijke gitaarlijn, gevolgd door een ietwat duistere overgang. Vier minuten en zeven seconden lang heeft Katz het over hoe zijn imago veranderde van het favoriete kind naar het zwarte schaap van het gezin. De melancholische gedachten zijn duidelijk hoorbaar aan de aangrijpende tekst, waarin de zanger zich bestempelt als ‘just my father’s son, my mother’s kid’ en ‘my shitty brother’, gepaard met de triestige melodieën. In het tweede deel volgt een oprecht schuldgevoel en excuses, wat sterker overkomt door de explosieve drums. Eindigen doet Badflower met een – letterlijke – krijs om hulp en wederom een pessimistisch zelfbeeld.

De Amerikaanse rockers voegen opnieuw een donker, maar tekstueel sterk nummer toe aan hun repertoire. Op 24 september brengen ze hun tweede studioalbum This Is How the World Ends uit. Daarnaast komt Badflower naar de AB in Brussel op 1 maart 2022 als voorprogramma van Palaye Royale.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

28 posts

About author
Altijd muziek in de oren en meestal een chipje in de hand
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Dead Sara – Ain’t It Tragic (★★★★): Melodisch lawaai maken, mét charme

Het is geen schande als je nog nooit van Dead Sara gehoord hebt, maar sta ons toe daar verandering in te brengen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emeli Sandé - "Family"

Toen Emeli Sandé in 2012 haar debuutplaat Our Version of Everything uitbracht, at de volledige planeet in een mum van tijd uit haar hand….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ultra Q - "Bowman"

Na een wachttijd van ettelijke maanden keert Ultra Q terug met een nieuwe single, “Bowman”. De zanger van het rockende viertal uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.