Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA – “Cure For Me”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Als we het hebben over zangeressen uit het hoge Noorden, durven we al snel de vergelijking te maken met dromerige bosnimfen. Een mooi compliment natuurlijk, maar als er een fee is die met kop en schouders boven de rest fladdert, dan is dat ongetwijfeld AURORA. De Noorse zangeres heeft haar muzikale project dan ook tot in de puntjes uitgewerkt, waardoor je meteen wordt meegezogen in haar feeërieke wereld eenmaal je op play drukt. Nu we al een tijdje werden getrakteerd op radiostilte vanuit het sprookjesbos, klonken de geruchten rond een nieuwe plaat steeds luider. Iets dat AURORA nu ook lijkt te bevestigen, aangezien ze het splinternieuwe “Cure For Me” het begin van een nieuw hoofdstuk noemt.

Heel wat artiesten gebruiken die metafoor voor een nieuwe plaat, maar zelden waren de woorden ‘nieuw hoofdstuk’ zo van toepassing als bij de Noorse. AURORA klinkt nog steeds als zichzelf, maar gaat productioneel een volledig nieuwe richting uit. We vertoeven nog steeds in het sprookjesbos, maar meer dan ooit strooit de zangeres met glitter en zonnestraaltjes. Het lijkt wel alsof ze ons een oude videogame in katapulteert met dat catchy synthdeuntje, terwijl ze haar stem op haar gekende dromerige manier in de kijker zet. We hadden nooit gedacht dat AURORA een potentiële kandidaat zou zijn als het op het scoren van een zomerhit aankwam, maar de Noorse bewijst ons nu het tegendeel. “Cure For Me” is een sprong in een volledig nieuwe richting voor de zangeres en als dit slechts een voorproefje is, springen wij haar graag achterna.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1012 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA - "Giving In To The Love"

Wat al een tijdje in de lucht hing, wordt vandaag eindelijk bevestigd: er komt een nieuwe plaat van AURORA aan. The Gods We…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vis à Vis - "Black Panther"

De Brusselse zangeres Chloë Nols zag de lockdown als de ideale periode om creatief bezig te zijn. Het muzikale experimenteren leidde tot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA - "Stjernestøv"

Nu het eind van het jaar nadert, worden we langs alle kanten gehuld in melancholische kerstliedjes. De Noorse nationale omroep NRK pakt…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.