Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Parrots – “You Work All Day And Then You Die”

Dat het in Madrid allemaal op zijn gemak mag gaan, bewijst The Parrots. De band kwam internationaal voor het eerst boven water in 2016 met debuutplaat Los Niños Sin Miedo. Daarna verdween de band weer even in zijn kooi om dit jaar terug uit te vliegen met “Maldito” een nummer samen met C. Tangana, een populaire Spaanse rapper. Een verrassende samenwerking die een heel zonnig liedje opleverde. Nu kondigt de band ook zijn tweede plaat, Dos, aan met een meer rammelend rockliedje “You Work All Day and Then You Die”.

De productie van Dos was in de handen van Tom Furse van The Horrors en die invloed is op “You Work All Day and Then You Die” duidelijk te horen. Een splinterende synth die repetitief wat krautvibes doorheen de lucht laat zweven, zorgt meteen voor een krachtige sound. Niet veel later komen daar nog wat rammelende gitaren bij en zit het tempo helemaal goed. The Parrots ziet dan wel niet meteen een positieve boodschap in de lyrics, muzikaal kan het dit heerlijk omzetten in een aanstekelijk en intens statement. Door synths en strakke gitaren te mixen, weet The Parrots zich met deze “You Work All Day and Then You Die” terug op de kaart te zetten. Heel benieuwd naar de rest van de plaat.

Op 29 oktober verschijnt Dos.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3618 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Parrots - Dos (★★★½): Uitvliegen naar een groter podium

Het is alweer vijf jaar geleden dat The Parrots hun debuutalbum Los Niños Sin Miedo losliet op de wereld. Die langspeler klonk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.