Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Luke Hemmings – “Starting Line”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Luke Hemmings – “Starting Line”

© Scottie Cameron

5 Seconds of Summer-zanger Luke Hemmings is het tweede bandlid dat een poging doet tot een solocarrière. Vorig jaar nog bracht drummer Ashton Irwin zijn debuutalbum uit als soloartiest, nu is het dus aan Luke. Samen met een single kondigt hij meteen zijn album When Facing the Things We Turn Away From aan, dat verschijnt op 13 augustus. De zanger omschrijft het album als ‘een project dat voortgekomen is uit een jaar gedwongen stilte’. Met gedwongen stilte bedoelt Hemmings natuurlijk de quarantaine. Deze werd ingelast na de release van 5 Seconds of Summers vierde studioalbum CALM. Terwijl de wereld op pauze stond, begon Luke met het schrijven van nummers, die uiteindelijk tot zijn debuut zouden leiden.

Dit avontuur wordt gestart door “Starting Line”, de eerste single van When Facing the Things We Turn Away From. Met een intro uit dromerige piano’s doet Luke ons zweven in een bubbel vol herinneringen aan vroeger. De muziek gaat hand in hand met de pure stem van de zanger; dat hij kan zingen, wisten we al van zijn loopbaan bij 5 Seconds of Summer. De rustige intro is slechts een schijn, want het tempo loopt op richting het refrein, waar we een rauwe kant van Hemmings te horen krijgen. De klank doet denken aan een coming of age-film, waarin het hoofdpersonage zijn jeugd herbeleeft. “Starting Line” is een veelbelovende debuutsingle, eentje dat veel goeds voorspelt voor het aanstaande album.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
InstagramLiveRecensies

5 Seconds of Summer @ ING Arena: Jong bloed wordt groot

De houdbaarheidsdatum van een boysband is meestal redelijk beperkt, al bewijzen vier Australiërs dat het wel degelijk anders kan. 5 Seconds of…
AlbumsFeatured albumsRecensies

5 Seconds Of Summer - 5SOS5 (★★): Een lauwwarme douche

Toen 5 Seconds Of Summer in 2013 ineens wereldberoemd werd door in het voorprogramma van One Direction (jawel, die boyband van Harry…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.