Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Delv!s – “Rebelman”

© CPU – Jan Van Hecke

Donderdag 1 juli 2021 zal de geschiedenisboeken ingaan als een mooie dag voor Niels Delvaux, bij het grote publiek bekend als Delv!s. De singer-songwriter steekt voor het eerst in twee jaar zijn neus nog eens aan het venster, en hij doet dat in stijl. “Rebelman” is het begin van een nieuw hoofdstuk, dat meteen extra glans krijgt dankzij een mooi plekje op de line-up van Pukkelpop. Nu zijn populariteit dus even een flinke duik heeft genomen, staat Delv!s opnieuw voor een grote opdracht. De muziekgoden lijken hem dus al gunstig gezind, waardoor het slechts een kwestie van tijd lijkt voor de radio ons weer overstelpt met zijn muziek. Zijn laatste creatie smaakt alvast naar meer.

Met fluitende vogeltjes komt “Rebelman” idyllisch op gang, maar Delvaux doet dat tafereeltje al snel opschrikken door een oude radio in gang te steken. Je hebt het dus al door: er hangt een gigantische vintagesfeer doorheen de nieuwe single van Delv!s. Het tempo ligt redelijk laag, dat door de lichte psychedelische invloeden nog wat extra kracht wordt bijgezet. De gitaren drijven vrolijk verder door een kabbelend beekje en het dromerige effect op de stem van de frontman zorgt voor een leuke zomerse namiddag. Niels Delvaux rebeleert niet bepaald op “Rebelman”, maar laat vooral het zonnetje wat harder stralen. Nu hopen dat het weer tegen half augustus in de positieve zin evolueert en de programmatie van Delv!s zal de festivals alleen maar ten goede komen.

Op zondag 22 augustus staat Delv!s in de Marquee op Pukkelpop.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1006 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Het Grote Pukkelpop Verslag 2017 Deel 6: De Belgen

Het voorbije weekend kon je Dansende Beren terugvinden op de weide of in één van de vele tenten op het terrein van…
AlbumsRecensies

Delv!s – No Ending (★★★★): aperitieven met een blitse cocktail

Ze zeggen wel eens dat 2017 het jaar van Delv!s wordt en dat willen wij graag geloven na de lancering van zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe Single Delv!s - "Sunday Interlude"

Het gaat goed met Delv!s, deze zomer staat hij op Pukkelpop en de Lokerse Feesten en op 16 juni komt zijn eerste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.