AlbumsRecensies

Delv!s – No Ending (★★★★): aperitieven met een blitse cocktail

Ze zeggen wel eens dat 2017 het jaar van Delv!s wordt en dat willen wij graag geloven na de lancering van zijn zomerse EP No Ending afgelopen vrijdag. Achter deze artiestennaam schuilt de 29-jarige Niels Delvaux uit Landen. We kennen deze talentvolle man al langer door onder andere de samenwerking met Uphigh Collective en van de hit “Tell me” die in 2013 uitkwam. Zijn grootste troef is zijn geweldige soulstem waardoor hij ook wel eens als één van de beste Belgische zangers van het moment wordt beschreven. Op deze EP zet hij zijn stem dan ook extra goed in de verf. De nummers zijn ,zoals we gewoon zijn van hem, een mengeling van soul en jazz, maar bezitten ook de fonkelende disco-funk energie à la Michael Jackson en Quincy Jones. Dit zorgt voor een mooi, zomers en warm geheel.

De nummers “Come My Way” en “Sunday Interlude” kennen we al langer en worden ondertussen door verschillende radiozenders grijsgedraaid.  Beiden zijn blitse nummertjes die er voor zorgen dat niemand stil kan blijven staan op de dansvloer dankzij de funky grooves en vrolijke sfeer die ze met zich mee brengen. De vlotte trompetjes, fraaie gitaarlijntjes en zachte keyboards zorgen samen met de zang voor een mooi geheel. Naar onze mening zijn deze nummers het toppunt van de EP.

“No Ending” en “Morning Light” zorgen voor een relaxed sfeer en een goede vibe. Deze nummers springen er niet meteen bovenuit op de EP maar zijn wel ideaal als achtergrondmuziek tijdens een BBQ of op het terras. “Home Again” is dan weer een feelgood nummer dat past op de playlist voor tijdens de lange autorit naar een vakantiebestemming.

Elk nummer is sterk op zich en deze EP bezit dus voldoende variatie. Het is zowel geschikt om te spelen op een zwoele zondag of om de dansbenen nog eens op los te schudden tot in de vroege uurtjes. Zo hebben wij het wel al eens graag! Delv!s staat deze zomer op allerlei festivals zoals onder andere de Lokerse Feesten en Pukkelpop. Zeker de moeite dus om eens te gaan bekijken!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lady Blackbird - "Feel It Comin"

Lady Blackbird is geen onbekende meer op ons terrein. Ze bracht afgelopen zomer een bezoekje aan Rock Werchter en Gent Jazz waar…
AlbumsRecensies

Saveus - Rainman (★★★★): Soul en gospel met karakter

We zijn 2008 en de eerste editie van het Deense X-Factor loopt op televisie. In die editie daagt een 15-jarige enthousiaste Martin…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blessing Offor - "My Tribe"

Het verhaal van de Nigeriaanse Blessing Offor is best opmerkelijk. Op zesjarige leeftijd immigreerde hij samen met zijn nonkel naar de Verenigde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.