Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Swindle – “LOST” (feat. Loyle Carner, Kojey Radical & JNR Williams)

Swindle is zo iemand die je gerust als een superproducer mag omschrijven. De Brit uit Zuid-London heeft een voorliefde voor jazz, reggae, soul en hiphop en mengt deze vier stijlen tot een heel eclectisch en organisch geheel. De gedreven muzikant bracht in het verleden al drie albums uit, maar zat ook voor heel wat andere artiesten achter de knoppen. Zo leende hij zijn producerskills in het verleden aan ronkende namen als Mahalia, Ghetts, Ezra Collective en Celeste. De laatste tijd legde Cameron Palmer zijn focus echter op de opvolger van No More Normal en die lijkt eindelijk afgeraakt te zijn. Voor de eerste single van zijn nieuwe project kon Swindle terugvallen op de diensten van Loyle Carner, Kojey Radical en JNR Williams.

Het moet nogal een vibe zijn geweest in de studio van Swindle! “LOST” is namelijk een wisselwerking van vier rasartiesten die elkaar als collectief naar een hoger niveau konden tillen. Om te beginnen is er de heel funky productie van Swindle, die door middel van een sexy baslijn en een aantal blaasinstrumenten heel volumineus en groots aanvoelt. Als eerste mag Loyle Carner zijn flow op de luisteraar loslaten en dat doet hij met verve. Met het aardig tempo, inclusief een aantal harde tekstpassages, komt de Londense hiphop-poëet bijzonder scherp voor de dag. Grote belofte JNR Williams brengt met zijn refrein nog een flinke dosis soul in “LOST” en werd daarvoor slim geflankeerd door een aantal warme backgroundzangeressen. De laatste strofe neemt Kojey Radical voor zijn rekening en daarvoor gaat hij heel cool in directe dialoog met Loyle Carner. Een schot in de roos van Swindle, die met “LOST” de verwachtingen rond zijn nieuwe project alleen maar deed groeien.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1556 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Acht tips voor een geslaagd CORE Festival!

Het Belgische muzieklandschap is sinds kort weer een festival rijker, want in het Brusselse Ossegempark vindt komend weekend voor het eerst CORE…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour vult affiche aan met o.a. Loyle Carner, Kamaal Williams, Danny L Harle en meer

Het licht aan het einde van de lange coronatunnel is eindelijk in zicht en de festivals uiten hun hoop met gloednieuwe namen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Intergalactic Lovers - “Lost”

De comeback van Intergalactic Lovers is ondertussen al een half jaartje aan de gang en we moeten zeggen, de band rond Lara…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.