Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Selah Sue – “Free Fall”

© CPU – Ymke Dirikx

‘Hoe gaat het met je?’, vraagt Selah Sue zich tegenwoordig meer dan ooit af. De Leuvense zangeres zal dat voor een stuk zeker vragen omdat ze het meent, maar ze vraagt het vooral in het kader van haar Express Yourself Sessions. Die speelt ze in het kader van de nieuwe muziek die ze klaar heeft liggen, zodat ze op die manier opnieuw een connectie kan maken met haar fans. Dat betekent op zijn beurt dan ook weer dat Sanne Putseys zich weer voor de volle honderd procent met muziek bezighoudt. Tot haar Bedroom ep vorig jaar was het dan ook lange tijd muisstil rond de singer-songwriter, maar met het splinternieuwe “Free Fall” treedt ze nu ook terug buiten haar slaapkamer.

Selah Sue heeft nog altijd de akoestische gitaar rond haar nek hangen, geen paniek, maar het is vooral de donkere jazzy beat die de toon zet aan het begin van het nummer. De zangeres zelf haalt haar meest intrigerende versie boven en bedwelmt je met mysterieus gelach, waarna ze helemaal openbloeit. In de refreinen haalt ze een paar keer uit en smeekt ze om iets te voelen – vandaar dus de vraag hoe het met je gaat. Tijdens “Free Fall” wisselt de zangeres licht af met donker, dromerige geluidjes met de harde realiteit en laat ze ons zweven tussen donkerdere gedachten. Ze overgiet dat geheel met haar herkenbare stem en heeft op die manier dus weer een uitstekend nummer in elkaar gestoken. Sterk werk dus van Selah Sue, waardoor het met ons in elk geval alweer ietsje beter gaat.

Op vrijdag 30 juli speelt Selah Sue samen met Meskerem Mees, TheColorGrey en Sam De Nef op WERCHTER PARKLIFE.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1568 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Selah Sue @ Ancienne Belgique (AB): Herwonnen levensvreugde

Dat de terugkeer van Selah Sue op de grote podia geen evidentie is, maakte ze eerder dit jaar duidelijk met een aangrijpende…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Selah Sue - Persona (★★★★): Een glorieuze comeback

Het is een hele tijd stil geweest rondom Selah Sue, die met haar titeloze album uit 2011 en Reason uit 2015 uitgroeide…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.