Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Selah Sue – “Free Fall”

© CPU – Ymke Dirikx

‘Hoe gaat het met je?’, vraagt Selah Sue zich tegenwoordig meer dan ooit af. De Leuvense zangeres zal dat voor een stuk zeker vragen omdat ze het meent, maar ze vraagt het vooral in het kader van haar Express Yourself Sessions. Die speelt ze in het kader van de nieuwe muziek die ze klaar heeft liggen, zodat ze op die manier opnieuw een connectie kan maken met haar fans. Dat betekent op zijn beurt dan ook weer dat Sanne Putseys zich weer voor de volle honderd procent met muziek bezighoudt. Tot haar Bedroom ep vorig jaar was het dan ook lange tijd muisstil rond de singer-songwriter, maar met het splinternieuwe “Free Fall” treedt ze nu ook terug buiten haar slaapkamer.

Selah Sue heeft nog altijd de akoestische gitaar rond haar nek hangen, geen paniek, maar het is vooral de donkere jazzy beat die de toon zet aan het begin van het nummer. De zangeres zelf haalt haar meest intrigerende versie boven en bedwelmt je met mysterieus gelach, waarna ze helemaal openbloeit. In de refreinen haalt ze een paar keer uit en smeekt ze om iets te voelen – vandaar dus de vraag hoe het met je gaat. Tijdens “Free Fall” wisselt de zangeres licht af met donker, dromerige geluidjes met de harde realiteit en laat ze ons zweven tussen donkerdere gedachten. Ze overgiet dat geheel met haar herkenbare stem en heeft op die manier dus weer een uitstekend nummer in elkaar gestoken. Sterk werk dus van Selah Sue, waardoor het met ons in elk geval alweer ietsje beter gaat.

Op vrijdag 30 juli speelt Selah Sue samen met Meskerem Mees, TheColorGrey en Sam De Nef op WERCHTER PARKLIFE.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

978 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Selah Sue - "Hurray" (feat. TOBi)

Selah Sue, ofwel Sanne Putseys, heeft al lang geen introductie meer nodig. Na een periode waarin vooral het privéleven van de zangeres…
InstagramLiveRecensies

Selah Sue, Ronnie Flex, TheColorGrey, Lil Kleine, Meskerem Mees & Sam De Nef @ Werchter Parklife: Bijna volwaardige festivaldag

De eindmeet is nabij voor Werchter Parklife. Na een maand vol concerten kan de weide vanaf volgende week weer herstellen en keert…
AlbumsRecensies

Selah Sue - Bedroom (★★★½): De liefdevolle mama

Selah Sue kwam aan het begin van het vorige decennium met een album naar buiten dat België even stil deed staan. “Raggamuffin“,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.