Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Alicia Walter – “Prelude”

© Ebru Yildiz

Eclectipop, zo omschrijft Alicia Walter haar muziek. Het is een mix van pop, jazz, hiphop en new wave volgens de Amerikaanse, die eerder al werd geprezen voor haar buitenaardse stem. Nadat ze al wat muziek uitbracht met Oshwa, maakt de zangeres nu haar solodebuut. I Am Alicia zal het eerste album van Walter zijn en daarop maakt de artieste een reis door het onbewuste met een drang om zichzelf zowel van binnenuit als buitenaf te ervaren, aldus Alicia Walter. De omschrijving kon wat concreter als je het ons vraagt, dus hopen we dat de muziek gewoon voor zich spreekt!

Vanaf de eerste seconde is het duidelijk dat “Prelude” geen gewoon popliedje is. Vocale loops vormen een belangrijke rode draad door het lied waardoor het bevreemdend klinkt, en de unieke stem van Alicia Walter maakt het dan nog wat bizarder. Tijdens het refrein wordt er wat geschreeuwd; laat het dus duidelijk zijn dat Walter haar stem op een hoop verschillende manieren in het lied integreert. Het lied is bij een eerste luisterbeurt wat overdonderend, maar na elke keren aandachtig te luisteren hoor je er wel allerlei leuke elementen in. De absurditeit van “Prelude” doet wat denken aan die van Björk, maar de Amerikaanse creëert vooral een eigenzinnige sound op haar eerste solosingle.

I Am Alicia verschijnt later dit jaar.

Facebook / Instagram / Twitter

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1083 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Alicia Walter - Who Am I (★★★): Energieke chaos

Wie ben ik? Dat is een vraag die we ons allemaal (onbewust) wel eens stellen. De Amerikaanse Alicia Walter gaat doorheen haar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alicia Walter - "Standing at Your Doorstep"

Later dit jaar krijgen we het debuutalbum van Alicia Walter te horen en afgaande op wat we nu al te horen kregen,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alicia Walter - "Suit Yourself"

Ooit was ze de frontvrouw van Oswha, maar ondertussen focust Alicia Walter zich op een solocarrière. De Amerikaanse zangeres bracht onlangs met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.