Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MOD CON – “Ammo”

Met MOD CON hebben Erica Dunn (zang/gitaar), Sara Retallick (bas) en Raquel Solier (drums) in 2017 een muzikaal vervolg gebreid aan hun vorige band Palm Springs. Het trio uit Melbourne, Australië, bracht in 2018 met Modern Convenience al een fijn punkalbum vol scherpe riffs, weerbarstige gitaarsolo’s en tegendraadse ritmes. Na een periode van stilte treden ze nu terug in de schijnwerpers met de nieuwe single “Ammo”. Dit nummer kreeg een iets beheerstere productie, waardoor het wat minder vuil en rommelig klinkt dan vorig werk van het trio. Gelukkig gaat dit niet ten koste van de sfeer en de kwaliteit. Wel, integendeel!

Een haperende drum trapt “Ammo” op gang, Dunn gooit er een donkere gitaarriff overheen en je voelt meteen dat er elektriciteit in de lucht hangt. De riff klinkt relatief sober, zonder al te veel effecten, en roept zo herinneringen op aan de garage- en surfpunk uit de late jaren zeventig. Wanneer Dunn met haar stem invalt, klinkt ze als Martha Johnson (Martha and the Muffins), maar doet ze evengoed denken aan een jonge Alison Mosshart (The Kills). ‘If you’re gonna choose his side, stay low’ zingt ze prekerig tijdens het catchy refrein, en haar dreigende toon geeft het nummer extra vuurkracht. Wanneer Dunn na het refrein in een nerveuze gitaarsolo uitbarst, blijft Sara Retallick de catchy riff op haar bas verder spelen, en zo weet de groep de melodie stevig in je hoofd vast te pinnen.

Met “Ammo” brengt MOD CON een beheerst nummer met een catchy riff. De drie coole vrouwen weten de spanning op te bouwen en doen ons alvast uitkijken naar meer nieuwe muziek van MOD CON.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

40 posts

About author
It's party time and not one minute we can lose.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Wine Lips - "Eyes"

 Wine Lips is een uit Toronto afkomstige garagerockgroep met psychedelische invloeden. Wat begon als deeltijds projectje tussen gitarist/zanger Cam Hilborn en drummer…
AlbumsRecensies

Indigo De Souza - Any Shape You Take (★★★★): Meezingers voor eenzaten met hartzeer

Al van kinds af aan voelt Indigo De Souza zich een buitenbeentje. Ze groeide als verlegen zonderling op in een boerenhol in…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Straytones - "Night Bird"

De grote aantallen garage- en psychrockbands zijn tegenwoordig te vinden in de VS, Groot-Brittannië of zelfs Australië, maar ook Oekraïne doet tegenwoordig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.