Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MOD CON – “Ammo”

Met MOD CON hebben Erica Dunn (zang/gitaar), Sara Retallick (bas) en Raquel Solier (drums) in 2017 een muzikaal vervolg gebreid aan hun vorige band Palm Springs. Het trio uit Melbourne, Australië, bracht in 2018 met Modern Convenience al een fijn punkalbum vol scherpe riffs, weerbarstige gitaarsolo’s en tegendraadse ritmes. Na een periode van stilte treden ze nu terug in de schijnwerpers met de nieuwe single “Ammo”. Dit nummer kreeg een iets beheerstere productie, waardoor het wat minder vuil en rommelig klinkt dan vorig werk van het trio. Gelukkig gaat dit niet ten koste van de sfeer en de kwaliteit. Wel, integendeel!

Een haperende drum trapt “Ammo” op gang, Dunn gooit er een donkere gitaarriff overheen en je voelt meteen dat er elektriciteit in de lucht hangt. De riff klinkt relatief sober, zonder al te veel effecten, en roept zo herinneringen op aan de garage- en surfpunk uit de late jaren zeventig. Wanneer Dunn met haar stem invalt, klinkt ze als Martha Johnson (Martha and the Muffins), maar doet ze evengoed denken aan een jonge Alison Mosshart (The Kills). ‘If you’re gonna choose his side, stay low’ zingt ze prekerig tijdens het catchy refrein, en haar dreigende toon geeft het nummer extra vuurkracht. Wanneer Dunn na het refrein in een nerveuze gitaarsolo uitbarst, blijft Sara Retallick de catchy riff op haar bas verder spelen, en zo weet de groep de melodie stevig in je hoofd vast te pinnen.

Met “Ammo” brengt MOD CON een beheerst nummer met een catchy riff. De drie coole vrouwen weten de spanning op te bouwen en doen ons alvast uitkijken naar meer nieuwe muziek van MOD CON.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

172 posts

About author
It's party time and not one minute we can lose.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Kills @ Ancienne Belgique (AB): Rauw

Wie gisteren naar Brussel was afgezakt om wereldhits als “Mr. Brightside” en “Human” te horen, had best wat beter opgelet toen die…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #43

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.