Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (14 juni – 20 juni)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waarover we schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Joya Mooi – “Remember”

De Nederlands-Zuid-Afrikaanse zangeres Joya Mooi reflecteert op haar nieuwe single “Remember” over hoe de gedachten van bekende denkers hun weg naar onze popcultuur hebben gevonden, zonder dat iemand er nog bij stil staat. Op een bedje van heerlijk zachte beats zorgt haar zeemzoete soulstem voor karakter en diepgang. Het nummer is een echte stimulatie voor onze gedachten en zullen we zeker niet snel vergeten.

sir Was – “Waiting For The Weekend”

Hoewel sir Was vier jaar geleden al een eerste album uitbracht, ontdekten we het project nog maar zeer recent. Het is echter liefde op het eerste zicht, want de mix tussen eclectische beats en lo-fi pop slaat bij ons in als een bommetje. Het dromerige en sfeervolle “Waiting For The Weekend” is dan ook het meest geschikte nummer om tijdens een zonsondergang op vrijdag op weg naar huis te beluisteren en zo het weekend in te zetten.

Ailsa Tully – “Greedy”

Onder de vleugels van Dalliance Records maakt Ailsa Tully zich op voor haar grote doorbaak. Aankomende zomer trekt ze alvast met Another Sky door het Verenigd Koninkrijk en sleutelt ze verder aan nieuwe tracks. Het sappige indiepopnummer “Greedy” heeft lichte americana-invloeden en brengt het zonnetje nog eens helemaal buiten. De meerstemmig gezongen refreinen, waarbij verschillende zanglijnen over elkaar werden gelegd, vallen bovendien ook nog eens positief op.

Cochemea – “Mimbreños”

Cochemea Gastelum is bekend als saxofonist bij The Dap-Kings en leverde al werk voor onder andere Run The Jewels en Kevin Morby, maar met zijn eigen project zoekt hij de grenzen van zijn instrument op. “Mimbreños” is vernoemd naar zijn voorvaders van de Mimbres Valley in New Mexico en de sfeer zit dan ook uitstekend op deze single. Met een marimba en natuurlijk de saxofoon voel je meteen een zuiders sfeertje en meer hebben wij niet nodig om overtuigd te zijn.

koleżanka – “In a Meeting”

In tegenstelling tot wat je zou denken, is koleżanka geen band uit de Balkan maar gewoon de naam van het project van de New Yorkse Kristina Moore. Op 30 juli verschijnt haar nieuwe plaat Place Is en met “In a Meeting” lost ze een derde heerlijke single. De single heeft iets dromerigs, maar explodeert tijdens het refrein in een psychedelisch schouwspel om u tegen te zeggen, heel gezellig en groots dus!

DANSEN DANSEN

Bklava – “Only For Tonight”

Een uitstekende productie en een ijzersterke stem, meer heeft de Brits-Libanese Bklava niet nodig om deze zomer elke dansvloer op zijn grondvesten te laten daveren. In “Only For Tonight” is er aan uitzinnigheid en energie geen gebrek en pompen de beats door je speakers. Wanneer de beats dan iets terugdringen voor een kleine break, blaast Bklava je omver met haar heerlijk hese stemgeluid.

1860 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tate McRae - "greedy"

De Canadese zangeres Tate McRae mag je rekenen tot het rijtje artiesten met wereldhits die op het randje staan om een absolute…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joya Mooi - "Tears"

Eind september bracht ze nog maar haar recentste album What’s Around The Corner (Side A) uit, maar Joya Mooi heeft duidelijk nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.