Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles 347aidan – “TROUBLE” & “MEMORIES!”

Met amper zeventien jaar veroverde hij heel TikTok met zijn catchy “Dancing in My Room“, maar 347aidan is geen eendagsvlieg. De Canadees heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een heel eigen sound ontwikkeld die perfect de tijdsgeest treft, maar toch mooi buiten de lijntjes weet te kleuren. In zijn nummers heeft hij het over het zoeken naar een identiteit en over de donkere gedachten die hem ondanks zijn jonge leven teisteren. Alleen al daarom herkennen een heleboel jongeren zich in hetgeen wat 347aidan maakt en is hij voor velen zoiets als een rolmodel om openlijk over je gevoelens te praten. Begin dit jaar wist hij al te beklijven met “WHEN THE DEVIL CRIES” en ook op zijn dubbelsingle TROUBLED MEMORIES weet hij een gevoelige snaar te raken.

Op “TROUBLE” laat hij zijn gitaar achterwege en ruilt hij die in voor een piano. Het nummer is iets langer dan een doorsnee liedje van 347aidan en heeft ook een paar luisterbeurten nodig om echt te kunnen blijven hangen. De pianonoten zijn heel bac en de 808’s missen wat slagkracht om er echt iets memorabel van te maken. De overgave en de raps van 347aidan maken al heel wat goed, maar het contrast met “MEMORIES!” is dan toch bijzonder groot. “MEMORIES!” heeft meer schwung en ook de instrumental van het nummer is interessanter en pakkender. Door een aantal zanglagen over elkaar heen te plaatsen, krijgt de tekst vol zelftwijfel en gemis nog meer betekenis. In zijn geheel is de dubbelsingle een geslaagd project, waarbij vooral het laatste nummer zijn sporen achter laat.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1479 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 347aidan & Kenny Beats - "IDWK"

Amper zeventien jaar is hij, maar 347aidan is nu al een van de grootste beloftes in de muziekwereld. Met een resem nummers…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Holy Motors - "Trouble"

Het zit snor bij de vierkoppige groep Holy Motors uit Estland. Na het verrassende succes van hun eerste langspeler Slow Sundown, waarmee…
LiveRecensies

Ady Suleiman @ AB Club: Diepzinnigheid onder de zon

Een hese en soulvolle versie van Bruno Mars, zo kan de stem van Ady Suleiman goed omschreven worden. Na jarenlang aan zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.