Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Slothrust – “Once More For the Ocean”

© Adam Stone & MIchelle Kwong

Enige tijd geleden bekroonden we het Amerikaanse indierockcollectief Manchester Orchestra nog met een mooie vier sterren voor zijn album The Million Masks Of Godmaar voor de volgende band gaan we iets verder terug in de tijd. In 2017 nam die band namelijk Slothrust mee op tour. Initieel een duo, maar sinds de band resoluut voor een stevigere sound wilde gaan werd het een trio. De Amerikanen hebben in hun voorlopig korte bestaan al vier platen gefabriceerd, maar sinds enkele jaren hangt er een oorverdovende stilte rond Slothrust. Tijd om daar eindelijk verandering in te brengen, moet frontvrouw Leah Wellbaum hebben gedacht, want met “Once More For the Ocean” krijgen we al voor de derde keer dit jaar een nieuw streepje muziek op ons bord.

Op “Once More For the Ocean” is er geen tijd voor een rustige intro, want de drums en gitaren trappen de boel meteen stevig op gang. Het tempo zit dus al vanaf de begintonen goed, maar het is de frontvrouw die er met haar stem dat tikkeltje extra aan toevoegt. Zij zorgt voor herkenbaarheid, meezinggehalte en vooral voor de verfrissing tussen al dat indierockgeweld. De gitaren scheuren dus, zeker en vast, maar dankzij Wellbaum is dat met een vleugje glitter. Als er tegen het einde dan nog een intiemere breakdown komt, waarna de boel weer stevig op gang wordt getrokken – wij kunnen ons de klappende zaal al inbeelden – worden we helemaal over de streep getrokken. Slothrust heeft met “Once More For the Ocean” dus opnieuw een oerdegelijke indie/poprocksong op de markt gebracht, en daar kunnen we enkel en alleen maar blij om zijn.

De volgende plaat van Slothrust, Parallel Timeline, zal op 10 september het levenslicht zien.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Filmpje van de week

Filmpje van de week 6 - 12 maart 2017

Een nieuwe week een nieuwe lijst met filmpjes. Deze week krijg je skaters, skeelers, skiërs, sneeuw, dansers en angstaanjagende beelden te zien….
Filmpje van de week

Filmpje van de week 8 - 14 augustus

Olympisch goud is er net niet te verdienen bij onze filmpjes van de week toch leunt deze winst erg dicht bij die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.