Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Float Fall – “Little Words”

© Illias Teirlinck

Wie grote fan is van het Brusselse duo Float Fall, moet veel geduld hebben als het op nieuwe muziek aankomt. Acht jaar geleden brachten Rozanne Descheemaeker en Ruben Lefever hun debuut uit, om bijgevolg vijf jaar later en dan nog eens vier jaar later pas opnieuw van zich te laten horen. Gelukkig zitten we ondertussen aan het begin van de derde cyclus van de band, maar om daar te geraken was er wederom veel geduld nodig. In de Verenigde Staten werkten de twee samen met producer Joey Waronker (o.a. Beck, R.E.M.) samen aan nieuwe muziek, maar het leek maar niet te lukken. Nu is de cirkel eindelijk rond. Enkele weken na “Hear You” is het duo nu terug met “Little Words”. Initieel een nummer dat al bijna tien jaar meegaat, maar nu pas in een definitieve vorm is gegoten.

De nieuwste creatie van Float Fall wordt aan elkaar gebonden door donkere, euforische synths en beats. De wisselwerking tussen Rozanne en Ruben speelt daarin de hoofdrol, doordat ze met elkaar in conversatie gaan over vastberadenheid. Tegen dat de refreinen aanbreken, komt de track plots in een stroomversnelling terecht. Er komt een dromerige gitaarlijn bij kijken, terwijl de chemie tussen de twee een kookpunt bereikt. Op de achtergrond komt er ook steeds meer begeleidende elektronica bij kijken, waardoor de dromerige sfeer enkel en alleen maar krachtiger wordt. “Little Words” wordt op die manier een feeërieke storm in een glas water, en dat mag zeker als een compliment worden gezien.

Op 24 september brengt Float Fall hun zelfgetitelde nieuwe plaat uit, die het dan op 30 september zal voorstellen in Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2121 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2021 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Float Fall - Float Fall (★★★★): Geduld loont

De muzikale reis van Float Fall, een duo uit het Brusselse, leest als een merkwaardig verhaal van hoogtes en laagtes. In 2013…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.