Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yves Tumor – “Jackie”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Probeer je Yves Tumor ergens in een hokje te duwen, komt die er eigenhandig weer uit. In de muziek die die maakt, hoor je heel wat verschillende elementen van genres terugkomen en dat is wat de muziek net zo goed maakt. Heaven Is a Tortured Mind van vorig jaar bleek volgens ons met stip een van de beste albums. Het was dan ook wachten op nieuwe muziek van Yves Tumor, maar dat wachten is definitief over, want hier is “Jackie”! De single is hun eerste van een nieuw tijdperk dat een iets groter publiek lijkt te gaan aanspreken.

Vanaf seconde één word je al meegezogen in het verhaal en sfeertje dat Tumor hier creëert. Zweverige synths en catchy drums versterken dit gevoel alleen maar. Later zijn het vooral de gitaren die de aandacht kietelen met hun sterk geluid en toch wavey sound. Het is dan ook noemenswaardig dat de productie komt van Chris Greatti, de man achter muziek van onder andere Yungblud en Poppy. Samen met Greatti maakt Yves Tumor hier een fantastisch nummer, dat een nog iets meer toegankelijke sound van Tumor naar voor brengt, maar het typerend experiment niet schuwt.

Op 2 maart 2022 speelt Yves Tumor in De Vooruit.

TwitterFacebookInstagram

153 posts

About author
Ik maak muziekjes, ik schrijf over muziekjes, ik ben verliefd op muziekjes.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2023: Hoogtepunten verzamelen onder de Spaanse zon

Primavera Sound Barcelona is al twintig jaar het Europese festival bij uitstek om de meest actuele, alternatieve bands aan het werk te…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Yves Tumor - Praise a Lord Who Chews but Which Does Not Consume (Or Simply, Hot Between Worlds) (★★★★): Rusteloze creatieveling drijft zichzelf in het nauw

Wat betreft retro terug modern en fris laten klinken, zijn er maar weinigen die hun stiel zo vastberaden uitoefenen als Yves Tumor….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yves Tumor - "Echolalia"

Saai zal het bij Yves Tumor niet zo snel worden. De excentrieke artiest werd geboren in Florida, maar woont nu al een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.