Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single S10 – “Adem Je In”

Op amper zeventienjarige leeftijd tekende S10 bij het Nederlandse platenlabel Noah’s Ark. In 2017, nog voor ze daar onder contract lag, bracht ze haar eerste ep, Antipsychotica, uit. Lithium, verwijzend naar het gelijknamige geneesmiddel tegen hevige stemmingswisselingen, volgde in 2018 en in november 2020 volgde Vlinders, haar tweede album waarmee ze zich definitief op de kaart zette. Op “Adem Je In”, S10’s eerste release van het nieuwe jaar, neemt Stien den Hollander je mee naar de plek waar ze zich thuis voelt. Dat zijn daarom niet per se locaties, maar kunnen even goed personen, een gevoel of geuren zijn.

“Adem Je In” schreef de Nederlandse samen met Jacqueline Govaert, zangeres en frontvrouw van de rockband Krezip. Op een betoverend popmelodietje steekt S10 van wal: ‘Als ik verdwaal, en er valt niets meer te halen, vang je me op.’ Stien vond wat ze ‘veels te lang en veels te vеr van mij’ zocht. Waar S10 vroeger iets donkerdere teksten zong, lijkt de lucht in haar hoofd nu wat opgeklaard te zijn. Ze blijft ons dan wel raken, maar er waait een positieve wind door “Adem Je In”. Met een engelenstem gaat S10 verder, maar we blijven toch wat op onze honger zitten. Het nummer is net iets te monotoon en dreigt daardoor wat te gaan vervelen. Het is zeker niet Stiens beste nummer, maar al bij al mag “Adem Je In” er toch best wel wezen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer leuke muziek op onze Spotify.

25 posts

About author
Jasper luistert, leest en schrijft.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

S10 @ Botanique (Orangerie): Als een spin in een vlindertuin

Voor heel wat kindjes was het gisteren de eerste schooldag, maar ook in de Brusselse Botanique werd de draad weer opgepikt. Voor…
AlbumsRecensies

S10 - Vlinders (★★★★): Stevig in haar schoenen

Doorheen het dichtbegroeide bos der Nederlandse rappers kwam dit jaar plots een kristallen vlindertje gefladderd dat meteen het hele bos naar haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single S10 - "Achter Ramen" (feat. Zwangere Guy)

Het is nu al een aantal keer dat we S10 (lees: Stien) zien langskomen met een nieuwe single. Amper negentien jaar en…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.