Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Descendents – “Nightage”

© Ed Colver

Vorige maand vertelden we jullie al dat er een speciaal project zit aan te komen van punkveteranen Descendents. De Californische band nam twee decennia geleden al de eerste nummers die ze ooit samen maakten, in de jaren 80, opnieuw op met hun legendarische Milo Goes to College-lineup. Frontman Milo Aukerman zelf was echter sinds dat hoogtepunt van de band zijn eigen weg gegaan, dus die tapes hebben een heel aantal jaar onaangeroerd ergens in een studio gelegen. Tot nu, want in een pandemie als deze is het eenvoudiger om dingen terug op te pikken, natuurlijk. “Nightage” is de tweede single die de band ons nu brengt van dat speciaal project, 9th & Walnut.

“Nightage” begint met een aangenaam baslijntje, om dan toch in een punkvaart te vertrekken. De vintage instrumentatie zit absoluut goed, met sterk gitaarspel dat niet enkel en alleen speakers wilt ruïneren, maar zichzelf echt onderscheidt. Frontman Milo zelf heeft in al die jaren (begrijpelijk) wel iets van dat brullende in zijn stem verloren sinds hij naar de universiteit vertrok, maar hij komt er ook redelijk goed door. Het wordt een nostalgiealbum voor de fans, dat is duidelijk. De plaat is dan ook vernoemd naar de plek waar de band destijds oefende, nostalgischer kan dus niet.

Facebook / Instagram / Twitter 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

100 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Two And A Half Girl - "Worse Days"

Na de flauwe sitcom Two and a Half Men bestaat er dus ook een band die de inspiratie gezocht heeft bij Charlie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meat Wave - "Tugboat"

Bands die erin slagen om goede muziek te maken en toch net onder de radar te blijven, daar houden we wel van….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Pardoner - Came Down Different (★★★½): Dezelfde formule, dezelfde kwaliteit

Twee dagen. Langer had deze punkband uit San Francisco niet nodig om van hun derde langspeler iets tastbaars te maken. Bovendien zag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.