banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Descendents – “Nightage”

© Ed Colver

Vorige maand vertelden we jullie al dat er een speciaal project zit aan te komen van punkveteranen Descendents. De Californische band nam twee decennia geleden al de eerste nummers die ze ooit samen maakten, in de jaren 80, opnieuw op met hun legendarische Milo Goes to College-lineup. Frontman Milo Aukerman zelf was echter sinds dat hoogtepunt van de band zijn eigen weg gegaan, dus die tapes hebben een heel aantal jaar onaangeroerd ergens in een studio gelegen. Tot nu, want in een pandemie als deze is het eenvoudiger om dingen terug op te pikken, natuurlijk. “Nightage” is de tweede single die de band ons nu brengt van dat speciaal project, 9th & Walnut.

“Nightage” begint met een aangenaam baslijntje, om dan toch in een punkvaart te vertrekken. De vintage instrumentatie zit absoluut goed, met sterk gitaarspel dat niet enkel en alleen speakers wilt ruïneren, maar zichzelf echt onderscheidt. Frontman Milo zelf heeft in al die jaren (begrijpelijk) wel iets van dat brullende in zijn stem verloren sinds hij naar de universiteit vertrok, maar hij komt er ook redelijk goed door. Het wordt een nostalgiealbum voor de fans, dat is duidelijk. De plaat is dan ook vernoemd naar de plek waar de band destijds oefende, nostalgischer kan dus niet.

Facebook / Instagram / Twitter 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

122 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nicfit - "Fuse"

Nicfit is een vierkoppige postpunkband uit het land van de rijzende zon. Het zijn jonge Japanners die al tien jaar werken aan…
AlbumsFeatured albumsRecensies

IDLES - Crawler (★★★★): Zelfontplooiing en diversiteit

De afgelopen jaren passeerden er al talloze punk- en postpunkbands de revue, en hoewel velen daarvan ook relatief grote namen werden binnen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beija Flo - "Heads Or Tails"

Na een succesvol 2018 met “Mary” en 2019 met “Nudes” kregen we even niks nieuws meer te horen van de Britse artieste. Maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.