Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Descendents – “Baby Doncha Know”

© ED COLVER

De orginele punk-rage uit de jaren zeventig en tachtig heeft ongeveer even lang geduurd als deze coronapandemie, en toch blijft het nalatenschap van bands als Ramones en The Damned ons al decennialang bij. Descendents hoort daar ook ongetwijfeld bij, en vieren volgend jaar ook de veertigste verjaardag van hun klassieker Milo Goes To College. De lockdown was dan ook nog eens een bron van inspiratie voor de punkveteranen, en ze schenken de fans op 23 juli een “nieuw” album, getiteld 9th & Walnut. Of ja, liever gezegd een geschiedenisles, want tussen de beukende drums en gierende gitaren door zullen de Descendents voor zowat de eerste keer de kronieken van de band vertellen. Van dat langverwachte verhaal is “Baby Doncha Know” de eerste single.

“Baby Doncha Know” is ongelofelijk kort en by the numbers, maar het is gewoon zoals zo vaak bij punk de gedachte die telt. Hoe deze single tot stand gekomen is een stuk interessanter. Voor Descendents-fans wordt 9th & Walnut zowat hun Heilige Graal. Nadat de wegen van de band met frontman Milo Aukerman scheidde in 1983 (hij ging letterlijk naar college), vonden de overige drie bandleden in 1996 dat het tijd was voor heropnames. De eerste zeventien nummers die ze ooit samenmaakte werden opnieuw opgenomen, maar de tapes bleven bijna twee decennia liggen, onaangeroerd door de stem van Aukerman. Dan kwam corona, en had zanger Aukerman niet veel keuze meer dan wat aan dat onafgewerkt album te doen. 9th & Walnut zal het enige album zijn, naast de Fat EP uit 1981, waar de originele Milo Goes To College-lineup op te horen zal zijn. Iets om naar uit te kijken dus!

Facebook  / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

78 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviewsUitgelichtWedstrijden

Interview Ashnikko: ‘Wanneer ik een liedje schrijf, voel ik me zo high als een garnaal’

Drie maanden geleden bracht singer-songwriter Ashton Nicole Casey, die de artiestennaam Ashnikko draagt, haar eerste mixtape DEMIDEVIL uit met enkele weken terug…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pandamic - "Bus"

Pandamic (niet ‘pandemic’ gelukkig, want daar hebben we even genoeg van) voelt aan als een feestje in de Verenigde Staten in het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bone Cutter - "How To Force Feed Your Children & Friends All Of Your Failed Ideas In 10 Decayed Steps"

Vanuit San José heten we Bone Cutter hartelijk welkom in het wereldje van de snedige gitaren, harde drums en geflipte vocalen.  Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.