Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers – “I Might Have”

Fans van A Place to Bury Strangers kunnen zich binnenkort verheugen aan een project van het trio uit Brooklyn. De band, die met hun self-titled debuutplaat en Exploding Head zich in de nillies even ‘koning van de underground’ kon noemen, ziet er ondertussen wel wat anders uit dan toen. Origineel bandlid Oliver Ackermann wordt dezer dagen bijgestaan door broer-zus duo John en Sandra Fedowitz, op respectievelijk bas en drums. Ook zij zaten tijdens de pandemie met een nieuwe boost aan creativiteit, want een nieuwe ep, Hologram, zal te beluisteren zijn vanaf 16 juli.

Hoewel de band nooit echt helemaal de macabere muziek gemaakt heeft die hun naam zou impliceren, kleurt “I Might Have” maar al te graag buiten de noisy lijntjes. Afrossende drums en dynamische riffs zijn nu eenmaal essentiële elementen van elk postpunknummer, maar de desoriënterende hoeveelheid ruis en feedback op de achtergrond geven het nummer een chaotische randje, van het goede soort dan weliswaar. De wazige shoegazy vocalen van Ackermann zijn dan weer typisch APTBS, al maakt die wazigheid het nummer er niet minder luid en vooruit op. A Place To Bury Strangers hebben terug wat meer grip op de sound waarmee ze zelf begonnen zijn. Of ze gewoon wat zullen dobberen in hun eigen nostalgie, of ze weer een glans van hun vroegere glorie zullen vertonen, valt af te wachten.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify. 

99 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Folly Group - Awake and Hungry (★★★★): Regels zijn er om aangevuld te worden

Postpunkfanaten vieren de voorbije jaren een wederopstand van het genre, en het lijkt er niet meteen op dat het feest snel zal…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Problem of Leisure: A Celebration of Andy Gill and Gang of Four (★★★½): Ode aan de grondleggers van de postpunk

Met bands als Squid, black midi, Shame en Black Country, New Road beleeft postpunk momenteel alweer een spannende heropleving. Deze jonge wolven…
AlbumsRecensies

Cult Of Dom Keller - They Carried the Dead in a U.F.O. (★★★½): Donkere industriële trip

De sociale maatregelen van het afgelopen jaar hebben bij veel bands ervoor gezorgd dat er amper samen werd gerepeteerd, laat staan samen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.