banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers – “I Might Have”

Fans van A Place to Bury Strangers kunnen zich binnenkort verheugen aan een project van het trio uit Brooklyn. De band, die met hun self-titled debuutplaat en Exploding Head zich in de nillies even ‘koning van de underground’ kon noemen, ziet er ondertussen wel wat anders uit dan toen. Origineel bandlid Oliver Ackermann wordt dezer dagen bijgestaan door broer-zus duo John en Sandra Fedowitz, op respectievelijk bas en drums. Ook zij zaten tijdens de pandemie met een nieuwe boost aan creativiteit, want een nieuwe ep, Hologram, zal te beluisteren zijn vanaf 16 juli.

Hoewel de band nooit echt helemaal de macabere muziek gemaakt heeft die hun naam zou impliceren, kleurt “I Might Have” maar al te graag buiten de noisy lijntjes. Afrossende drums en dynamische riffs zijn nu eenmaal essentiële elementen van elk postpunknummer, maar de desoriënterende hoeveelheid ruis en feedback op de achtergrond geven het nummer een chaotische randje, van het goede soort dan weliswaar. De wazige shoegazy vocalen van Ackermann zijn dan weer typisch APTBS, al maakt die wazigheid het nummer er niet minder luid en vooruit op. A Place To Bury Strangers hebben terug wat meer grip op de sound waarmee ze zelf begonnen zijn. Of ze gewoon wat zullen dobberen in hun eigen nostalgie, of ze weer een glans van hun vroegere glorie zullen vertonen, valt af te wachten.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify. 

122 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act - "Payday"

Op onze watchlist van opkomend gitaargeweld staan de postpunkers van Yard Act al even te pronken, maar sinds kort staan ze ook…
InstagramLiveRecensies

Molchat Doma @ Botanique (Orangerie): Cyrillische danskoningen

Wit-Rusland, een land waar je absoluut niets van hoort tot er iets ergs gebeurt. Of je moet new wave-/postpunkfanaticus zijn, dan zal…
AlbumsFeatured albumsRecensies

IDLES - Crawler (★★★★): Zelfontplooiing en diversiteit

De afgelopen jaren passeerden er al talloze punk- en postpunkbands de revue, en hoewel velen daarvan ook relatief grote namen werden binnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.