Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers – “I Might Have”

Fans van A Place to Bury Strangers kunnen zich binnenkort verheugen aan een project van het trio uit Brooklyn. De band, die met hun self-titled debuutplaat en Exploding Head zich in de nillies even ‘koning van de underground’ kon noemen, ziet er ondertussen wel wat anders uit dan toen. Origineel bandlid Oliver Ackermann wordt dezer dagen bijgestaan door broer-zus duo John en Sandra Fedowitz, op respectievelijk bas en drums. Ook zij zaten tijdens de pandemie met een nieuwe boost aan creativiteit, want een nieuwe ep, Hologram, zal te beluisteren zijn vanaf 16 juli.

Hoewel de band nooit echt helemaal de macabere muziek gemaakt heeft die hun naam zou impliceren, kleurt “I Might Have” maar al te graag buiten de noisy lijntjes. Afrossende drums en dynamische riffs zijn nu eenmaal essentiële elementen van elk postpunknummer, maar de desoriënterende hoeveelheid ruis en feedback op de achtergrond geven het nummer een chaotische randje, van het goede soort dan weliswaar. De wazige shoegazy vocalen van Ackermann zijn dan weer typisch APTBS, al maakt die wazigheid het nummer er niet minder luid en vooruit op. A Place To Bury Strangers hebben terug wat meer grip op de sound waarmee ze zelf begonnen zijn. Of ze gewoon wat zullen dobberen in hun eigen nostalgie, of ze weer een glans van hun vroegere glorie zullen vertonen, valt af te wachten.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify. 

151 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Interpol @ Ancienne Belgique (AB): Nieuws bedolven onder oude parels

De New Yorkse postpunkers van Interpol hebben al heel wat optredens in de Lage Landen op hun teller staan, maar de laatste…
AlbumsFeaturesRecensies

The Byker Grove Fan Club - Feeding Eels (★★★★): Zeer kort, dubbel zo krachtig

  Wat begon als een hobbyproject (lees: bier drinken en riffs schrijven) in een kelder van één van de bandleden mondde uit…
LiveRecensies

Geese @ Wilde Westen (De Kreun Café): Succesvolle eerste stap op Europese bodem

Na de lovende kritieken die Geese kreeg na hun verrassende debuutalbum vorig jaar, was het gisteren eindelijk tijd om dat talent ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.