Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Social Haul – “This Is All I Need”

© James Kendall

Dat overspel niet meteen het einde van een relatie betekent, kunnen heel wat Britse muzikanten met zekerheid bevestigen. Heel wat muzikanten zitten namelijk in zoveel bands dat je de tel na een tijd kwijtgeraakt en niet meer weet wie waar zit. Bij Social Haul kan je Leigh Padley van TRAAMS herkennen. Waar hij daar slechts bassist is, komt hij hier op de voorgrond; je zou voor minder eens nieuwe oorden opzoeken. Op 11 juni komt de groep met de zelf getitelde debuutplaat en met “This Is All I Need” krijgen we daaruit een derde single nadat we eerder al o.a. “The Ease” kregen.

Ondanks dat Padley nu een ander project onder handen neemt, betekent niet dat de inhoud helemaal anders klinkt. Social Haul is namelijk nog steeds furieuze postpunk met een vettige stem en soms agressieve gitaarlijnen. Op “This Is All I Need” is het vooral de intensiteit dat zegeviert en dat doet het door op een lekker tempo een baslijn doorheen de song te jassen, alsook door zonder gêne heerlijke gitaren te laten ronken met natuurlijk een intermezzo vol gitaarsolo’s. Dat Social Haul meer is dan gewoon een onenightstand, blijkt nu nog meer.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3391 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Social Haul - "The Ease"

Als zijproject van TRAAMS’ bassist Leigh Padley kreeg postpunktrio Social Haul al van bij de start een flinke portie aandacht. Debuutsingle “Wet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (22 februari - 28 februari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.