InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single NUÏ – “Bad Habits”

Je weet het of je weet het niet, maar in de Lage Landen zit er een uitstekende nieuwe lichting aan elektropopbandjes aan te komen. Vandaag visten we NUÏ uit de vijver der veelbelovende vissen. Het muzikale project van Emma De Quick bestaat nog niet zo lang, maar heeft grote dromen. Binnenkort laat de 23-jarige zangeres haar debuut-ep op de wereld los en zoals de regel ons leert, krijgen we daaruit altijd wat voorsmaakjes te horen. Na het zweverige “Why” heeft NUÏ nu hoorbaar enkele stapjes in de goeie richting gezet op “Bad Habits”; het nummer dat de ideologie van de band perfect zou moeten weergeven.

De tweede single van NUÏ komt dankzij de mysterieuze elektronica bijzonder donker op gang. Nadat De Quick de track met haar stem naar haar hand heeft gezet, komen we pas echt op gang. De duistere bassen knallen plots door onze koptelefoon, waardoor “Bad Habits” iets weg heeft van een Tsar B. Het nummer bloeit dus open in duisternis, terwijl de Gentse onder je huid kruipt. NUÏ weet je met haar nieuwste creatie helemaal onder te dompelen in haar eigen wereldje, vol wazige mysterie, duisternis en bassen. Een wereld waarin vooral je donkerste kantjes tot leven komen, want De Quick schreef het nummer toen ze zichzelf confronteerde met al haar gebreken. Gelukkig is dat niks om verdrietig over te zijn, want met dit nummer leer je des te meer om je eigen negatieve kantjes te omarmen.

Een grote stap in de goeie richting dus voor de band, want ze is er hoorbaar op vooruit gegaan.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1625 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single NUÏ - "Let Go"

Vorig jaar kwam Emma De Quick met haar eerste ep. Op Change leerden we NUÏ kennen als een project dat donkere popmuziek brengt…
AlbumsRecensies

NUÏ - Change (★★★½): Meeslepende energiestroom

Een eerste album is altijd een grote stap. Of het nu een langspeler of een ep’tje is, als artiest is het de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single NUÏ - "Killing"

Onlangs waren we getuige van een mooi moment: de masterproef van Emma De Quick, ook wel gekend als NUÏ. De zangeres kwam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.