Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eagle-Eye Cherry – “I Like It”

Tot en met 31 maart 1998 was Eagle-Eye Cherry niet meer dan de broer van popidool Neneh Cherry. Deze status veranderde heel snel wanneer hij een wereldhit scoorde met het wondermooie “Save Tonight“. Hiermee won hij overigens drie MTV Awards, toen die nog relevant waren, voor beste mannelijke artiest, beste nieuwkomer en beste video. Het bijhorende album Desireless haalde goud in Groot-Brittannië en zelfs platinum in de USA, maar het zou uiteindelijk bij dat ene succes blijven, ondanks vier extra studioalbums. Eagle-Eye (door zijn vader zo genoemd omdat hij als pasgeboren baby slechts één oog opende) had dan ook de pech dat zijn tweede album, met Carlos Santana, nét uitkwam op 11 september 2001. Tja. Momenteel leeft hij naar eigen zeggen ‘vrank en vrij’ in Stockholm en is hij tevreden dat hij niet (meer) herkend wordt als hij de winkel of apotheker binnenstapt.

Het verbaast menig nineties-adept dan ook dat Eagle-Eye vandaag een nieuwe single releaset. Met “I Like It” snijdt hij een thema aan waar we tegenwoordig allemaal wel nood aan hebben, de zorgeloosheid en het je-m’en-foutisme. Wat er ook gebeurt, het is OK. Het nummer is een oorwurm van formaat, weliswaar niet zo’n kraker als “Save Tonight”, maar we merken echt het talent van Eagle-Eye. De X-factor, zoals het vroeger (tot treurnis toe) werd gebruikt, is hier absoluut van toepassing. Het is een ongeschreven regel dat een ideaal popnummer ‘maar’ drie minuten duurt, en ook daaraan beantwoordt dit optimistisch singletje. Onder begeleiding van zijn akoestische gitaar gaat het lekker uptempo en worden we meegezogen in een complexloze vibe. Misschien had Zweden dit nummer wel naar Eurosong kunnen/moeten sturen? De titel zegt dan ook wat we van dit nummer vinden. A lot, zelfs.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.